Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Катина Недева представя детската книжка „Птиче село“

БНР Новини
Снимка: личен архив

В съвременния дигитализиран свят става все по-сложно най-младата аудитория да навлезе в необятния свят на литературата. Наскоро младата художничка Катина Недева представи новаторския си проект „Птиче село“. Освен текста, нейно дело са илюстрациите, дизайнът и сглобяването на книжката.

Това лято Kaтинa се диплoмиpa ĸaтo бaĸaлaвъp в Haциoнaлнaтa xyдoжecтвeнa aĸaдeмия в Coфия със cпeциaлнocт „Kнигa и пeчaтнa гpaфиĸa”. Към „Птиче село“ има подаръчен комплект, който би представлявал интерес за всеки малчуган – калъф във формата на птица, ръчно изработен от плат и копчета. Идеята за сюжета идва спонтанно – веднъж с баща си младата художничка наблюдава едно дърво, в чийто клони живеят много птици и той възкликва: Там сигурно има птиче село! Чуйте какво споделя младата авторка.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Зеленият път на културата

Повече от 30 артисти и експерти от сферата на изпълнителските изкуства и екологията от няколко държави от Централна и Югоизточна Европа - Босна и Херцеговина, България, Полша, Унгария, Северна Македония, Сърбия, Хърватия и Черна гора - пристигнаха в..

публикувано на 10.04.24 в 15:20

Българка организира международна изложба за правата на жените в Прага

Над 20 жени са убити от мъже от близкото им обкръжение в България през 2023 година, а регистрираните случаи на домашно насилие са били 1359 спрямо 749 през 2022 г.. "81,4% е увеличението на проявите на агресия в домашни условия през миналата..

публикувано на 10.04.24 в 12:55

Пътуващият фестивал "Лятно Театро" сплотява семействата с изкуство, вълшебства и смях

За четвърта поредна година пътуващият фестивал "Лятно Театро" ще подари на децата и на техните родители мигове на чисто щастие. А за да остане този ден незабравим в живота им, заедно ще мерят сили в анимация с игри, ще оцеляват в буря от стотици..

публикувано на 08.04.24 в 09:31