Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цвета Караянчева: Българските народни представители ще дадат своя принос към формирането на ключовите европейски политики

БНР Новини
Снимка: eu2018bg.bg

Българските народни представители ще дадат своя принос към формирането на ключовите европейски политики. Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева на официалното откриване на българското председателство на Съвета на ЕС. Тя изразя увереност, че България ще бъде успешен ротационен председател и в продължение на 6 месеца ще е основен двигател на задачите от дневния ред на ЕС. Ще продължим да насърчаваме българското правителство в неговата роля на честен и неутрален посредник между държавите членки на ЕС, да постига конкретни резултати по стратегически европейски приоритети, както в рамките на 6-месечния период на председателството, така и в контекста на 18-месечната политическа програма на триото България, Естония и Австрия, каза Караянчева и добави, че българското парламентарно измерение ще следва водещия принцип на председателството за единствено и солидарност по пътя, ориентиран към бъдещето.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Иван Кондов

Иван Кондов става заместник-министър на външните работи

Премиерът Димитър Главчев официално прие и поста министър на външните работи от Стефан Димитров и се срещна с ръководния състав на ведомството. Служебният премиер обяви, че дипломатът от кариерата Иван Кондов става заместник-министър на..

публикувано на 23.04.24 в 16:51

България продължава подкрепата си за евроинтеграцията на Косово

Възможностите за надграждане на двустранните отношения между България и Косово бяха във фокуса на срещата на премиерите  Димитър Главчев и Албин Курти. Събеседниците изразиха удовлетворение от активните политически връзки между двете страни и..

публикувано на 22.04.24 в 15:54
Димитър Главчев

Служебният премиер поема и поста служебен външен министър

Служебният премиер Димитър Главчев предложи на президента Румен Радев промяна в състава на служебния кабинет, съобщиха от правителствената пресслужба. След разговор със служебния министър-председател и постъпили предложения от негова страна на..

публикувано на 22.04.24 в 12:30