Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Побитите камъни край Варна стават декор за новия филм на Силвестър Сталоун

БНР Новини
Снимка: bulgariatravel.org

Силвестър Сталоун пристигна у нас за снимките на новия си филм “Рамбо 5: Последна кръв”. Той е по сценарий на самия Сталоун, а бюджетът е над 100 милиона долара. Екшън звездата, който е двигател на цялата филмова продукция, харесал местността Побитите камъни край Варна преди няколко години, когато снимали там кадри от филма “Непобедимите”. Характерно за мястото е, че е осеяно с кухи варовикови колони, някои от които достигат до 5 метра височина и 3 метра диаметър.  Тук се срещат някои редки растителни видове като кактуси, планинска роза, акация и други.

Още от категорията

Паметникът на Васил Левски в Стрелча

Идеалите на Левски за народна просвета поставят здравите основи на едно българско читалище

Една от най-важните институции в живота на хората от малкото курортно градче Стрелча е неговото читалище. То е сновано през 1871 г. и е сред първите културно-просветни сдружения, които се появяват в страната ни преди Освобождението от османско иго..

публикувано на 18.02.20 в 13:12

Ученичка на Райна Кабаиванска е сред номинираните за Международните оперни награди

Една от звездите на Школата на българската оперна прима Райна Кабаиванска, световноизвестното сопрано Мария Агреста, е номинирана в категорията "Най-добра певица" на Международните оперни награди за 2020 г. (International Opera Awards). След като..

публикувано на 15.02.20 в 08:40

Банско става център на екстремното кино

От 20 до 22 февруари зимният курорт Банско става домакин на традиционната Кинопанорама "Snow Cinema - филми за ски и сноуборд". В програмата са включени продукции за ектремните спортове, които разкриват предизвикателствата пред волята и духа. В..

публикувано на 15.02.20 в 08:30