Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Побитите камъни край Варна стават декор за новия филм на Силвестър Сталоун

БНР Новини
Снимка: bulgariatravel.org

Силвестър Сталоун пристигна у нас за снимките на новия си филм “Рамбо 5: Последна кръв”. Той е по сценарий на самия Сталоун, а бюджетът е над 100 милиона долара. Екшън звездата, който е двигател на цялата филмова продукция, харесал местността Побитите камъни край Варна преди няколко години, когато снимали там кадри от филма “Непобедимите”. Характерно за мястото е, че е осеяно с кухи варовикови колони, някои от които достигат до 5 метра височина и 3 метра диаметър.  Тук се срещат някои редки растителни видове като кактуси, планинска роза, акация и други.

Още от категорията

Константин Щъркелов – несломим в изкуството

Дори най-суровата природа Константин Щъркелов рисува с нежност. И най-достолепния връх, и най-бедното поточе той поставя върху белия лист с капризни акварелни тонове, за да останат образите им за вечността. Такива, каквито са се разстлали пред..

публикувано на 26.05.20 в 12:32

56 снимки разкриват красотата на българката в Разлог

Дървени пана, окичени с типичните за Разлог малки звънчета и оплетени пъстри конци, красят парка пред Исторически музей на планинското градче. В тях са подредени 56 творби на фотографа Петър Петров, които се докосват до обаянието на малки моми и..

обновено на 24.05.20 в 10:31

Доставка на книги по домовете

Човекът се нуждае не само от физическа храна – и това отлично знаят онези пазители на книгите, които са приели за своя мисия да ни подбутват, насочват, приобщават към непознати светове. С края на извънредното положение библиотеките..

публикувано на 24.05.20 в 06:45