Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ново мобилно приложение открива и предлага най-изгодните оферти и услуги за секунди

БНР Новини
Снимка: личен архив

Потребителите на мобилни и интернет услуги стават все повече и повече, но това не бива да ни плаши и отблъсква, а да приемем, че можем да използваме този вид комуникация в наша полза. Всеки ден се появяват нови и нови виртуални помощници, които улесняват всекидневието, спестявайки ни време за обяснения, търсене, договорки за отстъпки и т. н. В един момент обаче осъзнаваме, че започваме да прекарваме твърде много време в мрежата под предлог, че не откриваме онова, което ни е необходимо. За минути докато сме пред компютъра ни засипват стотици оферти, които ни карат да купуваме стоки, които са или безсмислени, или можем да намерим на много по-изгодни цени. Това е проблем, с който обществото все по-често се сблъсква и ще продължава да го прави, докато не промени начина си на мислене, а оттам и начина си на живот. Огромното разнообразие от „умни“ приложения, които все по-често започват да ни объркват, а и множеството му наблюдения над навиците на хората в мрежата, карат Пламен Цветанов да създаде едно по-различно смарт приложение. То открива и показва всички обекти, които биха били полезни за нас, с актуалните им оферти, селектирани според нашето местонахождение. Името му е Infinitum, а повече за проблемите, които решава, обяснява неговият създател:




СнимкаInfinitum означава до безкрайност и ти дава всичко, от което имаш нужда. Сигурен съм, че от време на време ви се налага да хапнете някъде навън, или да смените гумите на автомобила си, а защо не да отседнете в някой хотел, например в Пловдив. Какво ще направите? Ще търсите най-добрите оферти през търсачката и накрая ще се окаже, че сте си загубили времето, защото например резервацията онлайн изисква кредитна карта, а вие имате само дебитна. С две думи – Infinitum спестява време, когато влизаме в мрежата и търсим някаква информация. Приложението позволява да се свържете директно с търсения обект и да почерпите всичката необходима информация. Информацията изхожда от вашето конкретно местоположение във всеки град на България и е групирана според това дали търсите услуга, забавление или обект за настаняване. Приложението ви свързва директно с него и е напълно безплатно. Повод за гордост, освен интересът към него, е и фактът, че най-голямата онлайн търсачка ни изпрати на водещи позиции в графата за налагащи се в момента приложения. Същевременно преди дни достигнахме и до 51 място сред приложенията в световен мащаб. То работи от няколко седмици и е инструмент, който помага както на бизнеса, така и на крайния клиент.

Infinitumпривлече интерес и заслужено получи награда Smartourism.bg в категория „Мобилно приложение“ за принос към развитието на интелигентния туризъм в България, връчена по време на едноименната конференция, организирана в сътрудничество с Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство, Софийския университет "Св. Климент Охридски", Националния туристически борд и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нидерландия провежда разследване за измами с обезщетения от България

Нидерландската служба за данъчно разузнаване и разследване (FIOD) отново разследва организирани измами със социални обезщетения от България, предаде БТА. Отделът "Социални обезщетения" е получил множество сигнали за лица, които неправомерно се..

публикувано на 17.04.24 в 16:05
Станимир Михайлов

Парламентът освободи управителя на Здравната каса

Парламентът освободи управителя на Националната здравноосигурителна каса Станимир Михайлов. Решението беше взето със 116 гласа "за", "против" - 56 от ПП-ДБ, без въздържали се. Предсрочното прекратяване мандата на Михайлов, гласувано заради..

публикувано на 17.04.24 в 15:42
Снимки: БТА, БГНЕС

Колко ще струва Великденската трапеза на българите тази година

Кажи ми какво имаш на масата, за да ти кажа какво празнуваш. Така шеговито може да погледнем на празничния календар на българина от миналото до днес. Истината е, че трапезата винаги е била много важен елемент от битуването и празнуването ни. Великден..

публикувано на 17.04.24 в 13:30