Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Иновативна сграда в София ускорява IT връзките на бизнеса със света

Снимка: Equinix

Глобалната компания Equinix откри втория си център за данни в София. Инвестицията е на стойност 19 млн. долара и целта му е да подпомогне бизнеса да се адаптира по-бързо и лесно в IT инфраструктурата. Сградата ще се захранва със 100 процента зелена енергия – практика, наложена от първия център на компанията в българската столица от 2016 г. Инфраструктура с подобен мащаб ще бъде видяна за първи път у нас. Очаква се новото съоръжение да стимулира инвеститори, искащи да разширят дейността си към Източна Европа и Близкия Изток. Центърът ще осигури на компаниите свързаност с партньорите, лесно преминаване към облачни технологии и достъп до нови пазари по целия свят. Новото съоръжение ще даде възможност на клиентите в региона да осъществят стратегията си за дигитална трансформация.

Още от категорията

Въвеждането на тол системата цели по справедлив модел на таксуване

Тол системата в България ще стартира на 1 март с новите, по-ниски тарифи договорени между правителството и браншовите организации в транспорта . До 12 февруари те бяха в период на обществено обсъждане. Очаква се поправките да бъдат внесени..

публикувано на 18.02.20 в 11:21

Волтова дъга в българската енергетика

Българската енергетика отново е в центъра на вниманието на политическите сили, професионалните среди, медиите и широката общественост. Премиерът Бойко Борисов е против „Зеления пакт“ на ЕС и за запазване на въглищните електроцентрали за..

публикувано на 14.02.20 в 11:24

Закупуването на нов автомобил – все по-достъпно в България

Тези дни агенция БГНЕС съобщи, като се позовава на данни от Пътна полиция и вносители на автомобили, че настъпва промяна в нагласите на българина по отношение на закупуването на нов автомобил. Това все още се случва със слаби темпове и от гледна..

публикувано на 12.02.20 в 13:40