Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ученици създадоха електромобил с форма на компютърна мишка

Снимка: http://faragency.bg/

Ученици от Бургас създадоха електромобил, чийто дизайн е вдъхновен от компютърната мишка. Той е едноместен и може да измине 160 километра с едно зареждане. В началото на месец юли предстои електромобилът да участва в международно състезание в Лондон. Идеята за създаването му се родила след като преподавателят по електроника Красимир Кънчев посещава международно състезание за енергийна ефективност в Истанбул, където вижда най-новите достижения в този сегмент на автомобилостроенето. Според Кънчев, проектът на учениците му по нищо не отстъпва на тези на останалите отбори. Автомобилът е изграден от фибростъкло и алуминий, гумите му са от велосипед, а купето е обзаведено с кожа и оборудвано с таблет, на който могат да се следят всички показатели на автомобила.


Още от категорията

Държавни отличия за изтъкнати българи в областта на културата

Президентът Румен Радев връчи държавния отличия на изтъкнати българи. Държавният глава каза, че за него е гордост да връчи високите държавни отличия в навечерието на Деня на българските будители - 1 ноември. С орден "Св. Св. Кирил и Методий"..

обновено на 26.10.20 в 12:35

Наградиха българчета от Молдова за участие в „Народните будители и Аз“

Макар и със закъснение заради пандемията, наградиха участниците от Тараклия в десетото издание на българския национален проект "Народните будители и Аз" - 2020. Грамоти и подаръци от фондация "Родова памет" на ученици и техните учителки по..

публикувано на 26.10.20 в 12:28

Собствениците на заведения обмислят дали да излязат на протести

Браншовите организации на собствениците на заведения решават дали да започнат протести заради затварянето на нощните клубове и дискотеки.  120 000 души са заплашени да останат без работа и доходи в условията на кризата, ако не бъде постигнат компромис с..

публикувано на 26.10.20 в 12:20