Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ученици създадоха електромобил с форма на компютърна мишка

Снимка: http://faragency.bg/

Ученици от Бургас създадоха електромобил, чийто дизайн е вдъхновен от компютърната мишка. Той е едноместен и може да измине 160 километра с едно зареждане. В началото на месец юли предстои електромобилът да участва в международно състезание в Лондон. Идеята за създаването му се родила след като преподавателят по електроника Красимир Кънчев посещава международно състезание за енергийна ефективност в Истанбул, където вижда най-новите достижения в този сегмент на автомобилостроенето. Според Кънчев, проектът на учениците му по нищо не отстъпва на тези на останалите отбори. Автомобилът е изграден от фибростъкло и алуминий, гумите му са от велосипед, а купето е обзаведено с кожа и оборудвано с таблет, на който могат да се следят всички показатели на автомобила.


Още от категорията

Денис – бебе на 2001 година /вдясно/, д-р Антония Григорова и Костадин – бебе на 2000 година /вляво/.

В търсене на Бебе 2010

В търсене на Бебе 2010 Особена треска владее бъдещите родители, включили се в традиционната национална кампания „Бебе на годината”. Те, или по-точно техните рожби, ще се състезават за приза последното бебе за 2009-а и първото за новата 2010 година...

публикувано на 30.12.09 в 10:37

Съкращения в празничните семейни бюджети

Световната финансово-икономическа криза повлия негативно и върху празничните харчове на българите. Заради свитите възможности, семействата ограничават чувствително разходите си около празниците. Картината на свито потребление ясно се вижда от данните на..

публикувано на 29.12.09 в 12:31

България и Балканите през 2009 година

В региона на Балканите България е водила винаги активна политика. През първата половина на 2009-а тя бе дело на тристранната коалиция на лявата Социалистическа партия с либералните формации НДСВ и ДПС, а през втората – на правителството на малцинството на..

публикувано на 29.12.09 в 09:37