Български учени предлагат стратегия за развитието на изкуствения интелект

Снимка: techopedia.com

Учени от Българската академия на науките представиха в Министерския съвет рамка на Национална стратегия за развитие на изкуствения интелект. Документът цели да подпомогне изработката на Национална стратегия за развитието на изкуствения интелект в България до 2030 г. Предложенията на учените засягат пазара на труда и новите изисквания за дигитална компетентност, промяната в ученето и придобиването на квалификация. Обръща се внимание и на социалната значимост при интегриране на технологиите на изкуствения интелект в производството и публичния сектор, както и появата на нови видове работа и отпадането на определени дейности. Разгледани са три специфични области за внедряването на изкуствения интелект - здравеопазването и публичните услуги, опазването на околната среда, земеделието и животновъдството .


Още от категорията

България и Малтийският орден – 25 години дипломатически отношения

Очаква се на официално посещение в България между 10 и 13 декември, да пристигне Великият магистър на Суверенния военен малтийски орден Джакомо далла Торе дел Темпио ди Сангуинето. В програмата му са предвидени срещи с президента и други..

публикувано на 09.12.19 в 11:46

Грижата за околната среда и климата е във фокуса на новата ОСП

Една от основните цели на новата обща селскостопанска политика (ОСП 2021-2027 г.) е грижата   за околната среда и климата. Това стана ясно по време на официалното представяне на SWOT анализа за околна среда и климат, изготвен от Аграрния университет в..

публикувано на 08.12.19 в 09:00

Около 2000 студенти ще прекарат празника си в Пампорово

В навечерието на студентския празник и третото издание на 8-декемврийския фестивал, планинският курорт Пампорово очаква да пристигнат около 2000 студенти от цялата страна. За двудневния студентски фестивал е направена специална парти шатра с..

публикувано на 07.12.19 в 08:30