Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Детският научен център „Музейко“ показва как се проектира безмоторен самолет

Снимка: muzeiko.bg

Днес голямата поляна в Южния парк в София ще се преобрази в място за игри, забавления и научни предизвикателства за малчуганите. Те са подготвени специално от Детския научен център „Музейко“, който е организирал интересни научни закачки и експерименти от света на физиката, химията и конструирането. С помощта на „Музейковците“, децата ще проектират безмоторен самолет и ще развихрят въображението си с форми от бъдещето и забавни конструктори. Ще има и томбола със специални награди.

Още от категорията

Екипът на платформата

Видеоклип представя възможностите на IT сектора в България

Вдъхновяващо видео, посветено на технологичния сектор в България, разпространи българска компания.  В него са представени дългогодишния опит и традиции на страната ни в областта на иновациите. Включени са и разнообразни примери, като компютъра на Джон..

публикувано на 21.10.20 в 14:46
Паметникът на освободителите в Кърджали

В Деня на Кърджали Радио България излъчва от Радио Кърджали

С поднасяне на цветя и венци пред паметника на генерал Васил Делов беше поставено началото на Деня на Кърджали.  На днешния ден през 1912 година, по време на Балканската война, Кърджали, останал в пределите на Османската империя след..

публикувано на 21.10.20 в 11:10

Защо IT специалист възражда игрите на българчетата от 90-те?

Сами Догмуш е на 28 години, работи в сферата на дигиталното и социалното предприемачество . Воден от носталгия към своето детство и радостта от игрите от отминалото време, софиянецът, заедно с още съмишленици, решават да върнат тези забавления..

публикувано на 21.10.20 в 09:10