Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Детският научен център „Музейко“ показва как се проектира безмоторен самолет

Снимка: muzeiko.bg

Днес голямата поляна в Южния парк в София ще се преобрази в място за игри, забавления и научни предизвикателства за малчуганите. Те са подготвени специално от Детския научен център „Музейко“, който е организирал интересни научни закачки и експерименти от света на физиката, химията и конструирането. С помощта на „Музейковците“, децата ще проектират безмоторен самолет и ще развихрят въображението си с форми от бъдещето и забавни конструктори. Ще има и томбола със специални награди.

Още от категорията

141 години от обявяването на София за българска столица

На 3 април 1879 г. по инициатива на историка Марин Дринов София е обявена за столица от Учредителното събрание на Княжество България. Според Дринов сред предимствата на София за столичен град са важното й стратегическо положение, тъй като лежи на..

публикувано на 03.04.20 в 13:06

Градивни идеи за свободното време в мрежата

Затворени у дома заради опасността да се заразят с коронавирус, много българи запълват свободното си време с някакво полезно занимание. С помощта на интернет това е лесно. Първата възможност да се разнообразите е чрез музиката. Много..

публикувано на 03.04.20 в 10:34

Социалната изолация е наложителна в борбата с COVID-19

Доклад, изготвен от Медицинския експертен съвет, подпомагащ правителството в борбата с коронавируса в България, потвърждава, че приложените досега мерки за физическа и социална изолация са наложителни. В хода на епидемията те могат да бъдат..

публикувано на 03.04.20 в 09:35