Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Детският научен център „Музейко“ показва как се проектира безмоторен самолет

Снимка: muzeiko.bg

Днес голямата поляна в Южния парк в София ще се преобрази в място за игри, забавления и научни предизвикателства за малчуганите. Те са подготвени специално от Детския научен център „Музейко“, който е организирал интересни научни закачки и експерименти от света на физиката, химията и конструирането. С помощта на „Музейковците“, децата ще проектират безмоторен самолет и ще развихрят въображението си с форми от бъдещето и забавни конструктори. Ще има и томбола със специални награди.

Още от категорията

с. Припек

Миграцията от града към селото като начин на оцеляване

В началото на новото хилядолетие преместването на хора от града към селото започна да се оформя като тенденция в България. Причините бяха чисто икономически - около 20% от предприятията в страната предпочетоха да развиват дейността си в..

публикувано на 01.04.20 в 11:53

Добре е децата да научават новините за COVID-19 от родителите си

„Коронавирус”, „пандемия”, „зараза”, „смърт” са думи, които всекидневно бомбардират детските уши. Как обаче в тази всяваща паника и ужас среда да защитим подрастващите от чувства като тревожност, стрес, тъга, как да разговаряме с тях за болестта и..

публикувано на 01.04.20 в 10:13

Само в бурно море се вижда кои са добрите капитани

Дори във време на извънредни мерки срещу една заплаха, която отдалечава физически хората, истинският творец не остава вкъщи, а отваря още повече сетивата си, за да изследва света около себе си. Така „на бързи обороти“ Стилян Иванов,..

публикувано на 31.03.20 в 13:31