Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Детският научен център „Музейко“ показва как се проектира безмоторен самолет

Снимка: muzeiko.bg

Днес голямата поляна в Южния парк в София ще се преобрази в място за игри, забавления и научни предизвикателства за малчуганите. Те са подготвени специално от Детския научен център „Музейко“, който е организирал интересни научни закачки и експерименти от света на физиката, химията и конструирането. С помощта на „Музейковците“, децата ще проектират безмоторен самолет и ще развихрят въображението си с форми от бъдещето и забавни конструктори. Ще има и томбола със специални награди.

Още от категорията

Празникът на Първото юлско утро обединява хората на свободния дух

В календара има много неофициални празници и ритуали, които носят своя смисъл и символика. С наближаването на първи юли в съзнанието на поколения българи зазвучава световният хит July Morning. Гледката на първите юлски слънчеви лъчи е опияняваща,..

публикувано на 30.06.20 в 13:10

За 15 години местообитанията на царския орел са намалели двойно

Според проучване на Българското дружество за защита на птиците /БДЗП/, за последните 15 години тревните местообитания на царския орел са намалели двойно, в сравнение с периода преди приемането на България в ЕС /2007/. Сериозната промяна е..

публикувано на 29.06.20 в 16:16

Българите в Коми: Разпространяваме българската култура и днес

През 1967 година между Съветския съюз и България е подписан договор за съвместен дърводобив с Автономна република Коми. За четвърт век по силата на тази спогодба в Коми са живели, работили и учили близо 100 хиляди българи. Благодарение на тях републиката..

публикувано на 27.06.20 в 07:05