Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Детският научен център „Музейко“ показва как се проектира безмоторен самолет

Снимка: muzeiko.bg

Днес голямата поляна в Южния парк в София ще се преобрази в място за игри, забавления и научни предизвикателства за малчуганите. Те са подготвени специално от Детския научен център „Музейко“, който е организирал интересни научни закачки и експерименти от света на физиката, химията и конструирането. С помощта на „Музейковците“, децата ще проектират безмоторен самолет и ще развихрят въображението си с форми от бъдещето и забавни конструктори. Ще има и томбола със специални награди.

Още от категорията

Български софтуерен продукт анализира футболната игра в реално време

Електронно устройството за вземане на решения в реално време, разработено от българи, помага за по-добрите резултати в играта на два от най-силните ни футболни клуба - “Славия” и “Берое”. Устройството се поставя на елечета на спортистите и,..

публикувано на 20.09.20 в 04:10

Актуално: Пътуване извън България в условия на Covid-19

В последната седмица редица държави направиха промени в режима за влизане на граждани от България и други страни, заради динамичната   епидемиологичната обстановка с Covid-19. Вижте подробностите: Словакия взе решение да извади..

публикувано на 20.09.20 в 00:05

Екатерина Захариева се срещна с българите в Одеса

Прекланям се пред вашия дух. Благодарение на вас успяхме не само да запазим Болградския регион, но и да го разширим, каза външният министър Екатерина Захариева на среща с представителите на над 200-хилядната българска общност в Украйна . В Одеса..

публикувано на 19.09.20 в 17:11