Лятна академия за деца и ученици отвори врати в Националната художествена академия

Снимка: архив

Националната художествена академия отвори ателиетата си за деца. През целия месец август участниците в Лятната академия за деца и ученици ще рисуват, ще моделират и ще се развиват творчески под ръководството на студентите-художници. Празничен хепънинг, с мото „Деца рисуват вън“, постави началото на десетото издание на инициативата. В последните дни на месеца малките художници ще наредят най-хубавите си творби в пъстра изложба в галерия „Академия“. Този културно-образователен проект на фондация „Св. Пимен Зографски“ към НХА успешно се утвърди във времето и за втора година е в Календара на значимите културни събития на Столичната община.

Още от категорията

Картините на Хейди Ефрат − среща между студения пейзаж на Севера и слънцето на България

„Има един период от живота, който няма нужда да бъде развалян от безпокойство и отговорности. Начинът, по който се събуждаме, е важен, защото трябва да се справим с всеки дълъг ден. Нашето детство е нашето утро” – думите са на финландската..

публикувано на 10.12.19 в 12:27

Музей в Рим отваря врати за „България през стъклото на времето“

От 12 декември до 12 януари музеят, посветен на живота на римляните – Museo di Roma in Trastevere , в италианската столица ще бъде домакин на интерактивната изложба „България през стъклото на времето“ , обгърната от упойващия аромат на български..

публикувано на 08.12.19 в 07:30

Анджела Родел представя българската литература пред англоезичния свят

Американката Анджела Родел избира да живее и работи в България преди 15 години. Оттогава тя пее песни с българско етно звучене заедно с музикантите от група „Гологан“, снима се в няколко игрални филми на известни наши режисьори, но най-вече..

публикувано на 03.12.19 в 12:30