Нов рок фестивал привлича меломаните в общинския парк в Челопеч

Снимка: wolftrailrock.com

Режисьорът и евродепутат Андрей Слабаков и бившият кмет на морския град Каварна, Цонко Цонев, са в основата на нов рок фестивал. Той ще се състои на 9 и 10 август в парк „Корминеш“, със съдействието на община Челопеч. В района се намира красивата местност „Вълчата пътека“, чието име носи и фестивала. Групите потвърдили своето участие в първия ден са Cradle of Filth, Scarlet Aura, Silked & Stained. От българска страна, участие ще вземат музикантите от „Krossfire“ и „Sakar“. На 10 август публиката може да чуе още три групи – Pretty Maids, AXXIS и Wild Souls. Организаторите очакват многобройна публика и в двата фестивални дни, тъй като събитието е на по-малко от час път с кола от София, а времето обещава да бъде слънчево и горещо.

Още от категорията

Проф. Сава Димитров-младши: „Българската школа по кларинет продължава да гради прекрасни професионалисти“

Тази година се навършиха 100 години от рождението на проф. Сава Димитров – повод за няколко културни събития. Както преди дни стана ясно – на името на уважавания професор е учреден международен конкурс. Неоценими са заслугите му в изграждането на..

публикувано на 14.12.19 в 08:00

Новогодишният музикален фестивал − вдъхновен от бележити годишнини, значими постижения… и от зимата

Симфонични и хорови концерти, клавирни рецитали, балетни спектакли, концерти на и за деца…Тридесет и третото издание на Новогодишния музикален фестивал започва на 14 декември, а първият концерт е на хор „Ваня Монева“. Поводът − 25-годишнината от..

публикувано на 13.12.19 в 12:40

„Little Stories“ – дебютен албум на джаз музиканта Петър Славов-син

Контрабасистът Петър Славов е един от най-успешните джаз музиканти в САЩ и по-специално в Ню Йорк. Той е син на известния в близкото минало барабанист Петър Славов, добре познат от формации като „Джаза на оптимистите“, „Джаз фокус 65“, „Сребърните..

публикувано на 11.12.19 в 11:30