Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Подпомагат туризма с откриване на специалност за екскурзоводи в Бургаския университет

Снимка: БГНЕС-архив

Недостигът на кадри в сферата на туризма е причина за появата на нова специалност в Колежа по туризъм, който е част от Бургаския университет. От тази година там ще се обучават екскурзоводи и аниматори. Освен че ще учат теория за управлението на туроператорската и турагентската дейност, те ще имат занятия и на терен. Обучението за екскурзоводи ще трае 3 години, като акцентът ще бъде върху усвояването на практически умения. За целта студентите ще провеждат стаж в туристически фирми. Вече е факт и първото споразумение за съвместна дейност с конкретен туристически обект – това е община Средец, на чиято територия се намира античния и средновековен град „Деултум“ , който понастоящем е археологически резерват, известен като най-старата римска колония по българските земи.

Деултум Снимка: архив


Още от категорията

Въвеждат единни противоепидемични правила в зимните ни курорти

Министерството на туризма въвежда единни правила за противоепидемични и санитарни мерки в курортите за предстоящия зимен сезон. Така ще се гарантира здравето и безопасността на туристите, а България ще защити статута си на здравословна и сигурна..

публикувано на 21.10.20 в 14:30

Българите предпочетоха родината през лятото, туроператорите вече гледат към зимния сезон

69,2% от българите признават, че страната ни е била първи избор за лятна почивка тази година . Това показва съвместно изследване на „Галъп интернешънъл“ и Националния борд по туризъм, проведено по телефона сред 1000 българи. Според данните 26,3% от..

публикувано на 19.10.20 в 14:48

Курортът Банско очаква слаб зимен сезон

Малко чуждестранни туристи се очаква да посетят ски курорта Банско през този зимен сезон. Платени резервации почти няма, а британски туроператор обяви, че спира чартърите от Великобритания за България заради рестрикциите по отношение на пътуванията..

публикувано на 17.10.20 в 13:01