Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Международни компании заявяват интерес да оборудват София с още електрически тротинетки

Снимка: БГНЕС

Месец след пускането на първите е-тротинетки под наем в София и забележимия интерес към тях от столичани, у нас идва и втората най-голяма фирма в света, предлагаща услугата. В централната част на града вече могат да се видят десетки скутери за споделено ползване, като общината определи за тях специални паркинги. Въпреки рестриктивните мерки на Пътна полиция спрямо електрическите тротинетки, които нямат право да се движат по пътната мрежа, тъй като не са регистрирани надлежно като моторни превозни средства, още няколко чуждестранни компании са заявили интерес да предлагат услугата в София. Идеята, около която се обединяват операторите на споделените тротинетки, е те да се превърнат спомагателен елемент на градския транспорт и да мотивират хората да оставят автомобилите си. В транспортните модели това се казва "първа и последна миля" - от вкъщи или от работното място, до градския транспорт и обратно. Предстои изграждане на паркоместа за е-тротинетките в крайните квартали на София, където има повече свободно пространство и се очаква те да се превърнат в удобно средство за придвижване до дома на столичани.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Спиране на валежите и пролетно слънце в сряда

В сряда , 24 април, минималните температури в страната ще са между 7 и 12°, в София 9°. През деня ще е предимно слънчево. След обяд над планините ще се заоблачи и на места ще превали.  Максималните температури ще са от 19 до 24°, в столицата 20°...

публикувано на 23.04.24 в 19:35

България днес - 23 април 2024 г.

В „България днес“ говорим предпразнично за цените у нас. Колко е поскъпнал живота в страната ни, защо 65% от работещите у нас не получават минималната сума от 1454 лева за издръжка на един човек според последните проучвания и колко ще ни струва..

публикувано на 23.04.24 в 19:00
Снимка: Генерално Консулство Ню Йорк

България, Турция и Сърбия представиха традициите си в Ню Йорк

На събитие, организирано от Генералните консулства на България, Турция и Сърбия в Ню Йорк, бяха представени културите, традициите и възможностите за туризъм в трите балкански държави. Празненството бе домакинствано от генералното консулство на..

публикувано на 23.04.24 в 16:17