Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Океанографска експедиция в Черно море изследва влиянието на човека върху морската екосистема

Снимка: eeas.europa.eu

Румънският научно-изследователски кораб „Маре Нигрум“ провежда океанографска експедиция в българските териториални води на Черно море.

Инициативата е част от международен проект, чиято цел е оценка на уязвимостта на черноморската екосистема от човешките действия и разработване на методики, които позволяват събирането на нови данни за околната среда в морето.

Друга задача на проекта е да подобри координацията при опазването на околната среда и почистване на отпадъци от Черно море. Участници в него са представители на България, Румъния, Украйна и Турция, а периодът на проучванията е от 27 септември до 6 октомври.

Още от категорията

Петиция до еко министерството настоява за ограничаване на пластмасата

Граждани и организациите „За Земята“ и „Грийнпийс“ внесоха в Министерството на околната среда и водите петиция с над 19 000 подписа. В нея се настоява за ограничаване използването на пластмаса. Петицията има 6 искания , уточниха от сдружение „За..

публикувано на 28.10.20 в 16:52

При българите в Йоханесбург

Началото на 90-те години на ХХ век за българите е период на активни промени, търсения, експерименти. Пада желязната завеса, а с нея и ограниченията на социализма. Мнозина са принудени или решават да намерят себе си в други професии, отварят собствен..

публикувано на 28.10.20 в 11:08

Пореден антирекорд с 2 569 заразени с коронавирус

За последните 24 часа новозаразените с коронавируса са 2 569 души, при направени 11 226 теста или това са 23% от изследваните.  25 са починали, а 293 са се излекувани за денонощието, сочи Единният информационен портал. Активните случаи са 22 597...

публикувано на 28.10.20 в 08:38