Филателни бисери от цяла Европа в Пловдив до 20 октомври

Снимка: fair.bg
В Пловдив бе открита Европейската филателна изложба „Пловдив фила 2019”. Филателисти от 19 държави показват впечатляващи експонати, разположени върху 480 табла. Известен колекционер от Лондон представя редки и скъпи екземпляри от българската филателна класика, а негови колеги от София добавят два шедьовъра − марките „Малък лъв“ и „Източна Румелия“. Могат да се видят и колекции, посветени на видни български творци, на природни забележителности и народни носии. Един от акцентите на изложбата е 140-годишнината от Цариградския мирен договор /1879/, с който официално се слага край на освободителната за България война между Русия и Османската империя. Ще бъде валидирана илюстрована пощенска карта, посветена на тази годишнина. Гости на изложбата са Симеон Саксгобурготски − почетен председател на Съюза на българските филателисти, и Никита Лобанов-Ростовский − внук на руския дипломат княз Алексей Лобанов-Ростовский, подписал историческия документ от страна на Русия.


Още от категорията

Стартира благотворителна кампания с продажба на елхички

10 000 живи елхички стават част от благотворителната кампания на Министерството на земеделието „Посади надежда“. Те ще могат да бъдат закупени от 38 места в цялата страна , а в София ще се продават пред сградата на министерството. По пет лева от..

публикувано на 12.12.19 в 12:46

Богата „реколта“ от медали за олимпийците ни по природни науки

Седемдесет и девет медала и грамоти от международни олимпиади – с тази равносметка изпращат годината ученическите отбори по природни науки от цялата страна. На годишната им среща в Националния археологически музей дойде и президентът Румен..

публикувано на 11.12.19 в 12:39

„Коледен стан“ за деца и любопитни възрастни

Трябва много да обичаш децата, за да изобретиш подобна програма. Проведени са над 200 занимания, а началото е през 2015 г. Съвсем в духа на нашето интернет ежедневие, без да полагат особени усилия, малчуганите учат чрез ръцете си и емоционалното..

публикувано на 11.12.19 в 12:05