Филателни бисери от цяла Европа в Пловдив до 20 октомври

Снимка: fair.bg
В Пловдив бе открита Европейската филателна изложба „Пловдив фила 2019”. Филателисти от 19 държави показват впечатляващи експонати, разположени върху 480 табла. Известен колекционер от Лондон представя редки и скъпи екземпляри от българската филателна класика, а негови колеги от София добавят два шедьовъра − марките „Малък лъв“ и „Източна Румелия“. Могат да се видят и колекции, посветени на видни български творци, на природни забележителности и народни носии. Един от акцентите на изложбата е 140-годишнината от Цариградския мирен договор /1879/, с който официално се слага край на освободителната за България война между Русия и Османската империя. Ще бъде валидирана илюстрована пощенска карта, посветена на тази годишнина. Гости на изложбата са Симеон Саксгобурготски − почетен председател на Съюза на българските филателисти, и Никита Лобанов-Ростовский − внук на руския дипломат княз Алексей Лобанов-Ростовский, подписал историческия документ от страна на Русия.


Още от категорията

Ученици представиха технологични и артистични творения от бъдещето

Те живеят в бъдещето и населяват високотехнологичния си свят с помощници, които програмират в името на благородни цели – чиста природа, облагородени градове, хуманни отношения. И тъй като не си поставят граници, още в невръстна възраст се превръщат..

публикувано на 04.12.19 в 12:40
Диана Гласнова

Българите в Хърватия са там не от вчера…

„Туристическата“ закачка, че където и да отидеш, все ще се натъкнеш на българин, важи с пълна сила и когато говорим за Хърватия. Страната, която е последният (засега) 28-и член на Европейския съюз (от 1 юли 2013 г.), ни е близка не само заради..

публикувано на 04.12.19 в 11:58

В този момент и най-малкото дарение е от значение за Албания

Приключи първата фаза на издирване и спасяване на хора под рухналите сгради след опустошителното земетресение с магнитуд 6,4 степен по скалата на Рихтер, което разлюля Албания на 26 ноември.   “ Равносметката е трагична ” –..

публикувано на 03.12.19 в 11:50