Филателни бисери от цяла Европа в Пловдив до 20 октомври

Снимка: fair.bg
В Пловдив бе открита Европейската филателна изложба „Пловдив фила 2019”. Филателисти от 19 държави показват впечатляващи експонати, разположени върху 480 табла. Известен колекционер от Лондон представя редки и скъпи екземпляри от българската филателна класика, а негови колеги от София добавят два шедьовъра − марките „Малък лъв“ и „Източна Румелия“. Могат да се видят и колекции, посветени на видни български творци, на природни забележителности и народни носии. Един от акцентите на изложбата е 140-годишнината от Цариградския мирен договор /1879/, с който официално се слага край на освободителната за България война между Русия и Османската империя. Ще бъде валидирана илюстрована пощенска карта, посветена на тази годишнина. Гости на изложбата са Симеон Саксгобурготски − почетен председател на Съюза на българските филателисти, и Никита Лобанов-Ростовский − внук на руския дипломат княз Алексей Лобанов-Ростовский, подписал историческия документ от страна на Русия.


Още от категорията

Виктор Маринов

Чист ефир и 73!

Преди 90 години, на 24 ноември, група радиолюбители-инженери осъществява първото радиоразпръскване, а ден по-късно е и първата радиоемисия в България. Към днешна дата в Комисията за регулиране на съобщенията има регистрирани над 6 000 индивидуални..

публикувано на 25.11.19 в 11:27

Бял елен се превърна в медийна сензация

Новината за бял елен, видян в Карловския регион обиколи всички български медии и провокира стотици хора да предприемат разходки в гората и поляните край село Московец, с надежда да зърнат красивото животно. Подобно на бялата лястовица, която в..

публикувано на 23.11.19 в 09:10

Пенчо Семов – “българският Рокфелер”, който се яви беден и цял живот твори

Когато научаваме за проявени доброта, човеколюбие и съпричастност, най-често се вглеждаме във времето, населявано от “старите” българи. И колкото повече отваряме съзнанието и сърцето си за миналото, посяваме надеждата, че добродетелите на тяхното..

публикувано на 23.11.19 в 08:00