Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Изборният ден протича нормално при активност близка до тази през 2015г.

Снимка: БТА

Говорителят на ЦИК Александър Андреев съобщи, че избирателната активност на втория тур на местните избори в страната, измерена към 10 часа местно време, е била 7,14 %. Нивото е близко до регистрираното по същото време на предишните избори през 2015 г. − 8,66 %. При местни избори избирателната активност на втория тур обикновено е по-ниска от тази на първия, отбеляза говорителят. В неделния ден се провеждат балотажи в общо 196 общини на страната. Трябва да бъдат избрани кметовете и на 18 областни града, сред които са и трите най-големи − София, Пловдив и Варна. Изборният ден протича нормално.


Още от категорията

По съседски ...

Деескалацията на отношенията между Турция и ЕС – въпрос на диалог Решимост да подобрят отношенията между ЕС и Турция и да преодолеят регионалните конфликти изразиха на видеоконферентна среща турският президент Реджеп Ердоган , председателят..

публикувано на 25.09.20 в 11:38

Москва: Обвиненията срещу руските дипломати в София са измислени

Изразяваме съжаление заради решението на официална София да обяви служителите на търговското представителство на Русия в България за персона нон грата на основание на измислени обвинения . Това ще навреди на двустранното сътрудничество, пише в..

обновено на 24.09.20 в 15:54

Нужно е решение на българо-македонския спор за историята

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев каза, че Гоце Делчев е македонски революционер, но факт е, че българите го смятат за български , предаде БТА. За да се сближат позициите на двете страни по историческия спор , Заев заяви, че ще се срещне..

публикувано на 23.09.20 в 14:27