Над 170 събития в седмото издание на Нощ на театрите

Дискусии, пърформанси, изложби, „отворени врати“, разходки зад кулисите, импровизационни спектакли, концерти, поетични рецитали и още много арт-изненади, са гарантирани за участниците в събитията, организирани в дните от 11 до 16 ноември по повод европейската инициатива Нощ на театъра. Кампанията тази година е под надслов „Ти променяш играта. Играта променя теб“.

Повече от 1500 артисти от различни театрални трупи и жанрове представят своите продукции на над 90 различни места в 18 български града. За седма година Нощта на театрите предлага на изкушените експеримент с време и пространство като въвлича зрителите от различни възрасти в театрално приключение от сутринта на 16 ноември до полунощ.Шест кина в София, Пловдив, Русе, Варна и Бургас пък излъчват специални прожекции, посветени на европейската инициатива. Пълната програма на събитието ще откриете тук.

Още от категорията

Музей в Рим отваря врати за „България през стъклото на времето“

От 12 декември до 12 януари музеят, посветен на живота на римляните – Museo di Roma in Trastevere , в италианската столица ще бъде домакин на интерактивната изложба „България през стъклото на времето“ , обгърната от упойващия аромат на български..

публикувано на 08.12.19 в 07:30

Анджела Родел представя българската литература пред англоезичния свят

Американката Анджела Родел избира да живее и работи в България преди 15 години. Оттогава тя пее песни с българско етно звучене заедно с музикантите от група „Гологан“, снима се в няколко игрални филми на известни наши режисьори, но най-вече..

публикувано на 03.12.19 в 12:30

Паметна плоча във Виена увековечава Гена Димитрова

Виенският дом на една от най-големите световни оперни звезди Гена Димитрова ще носи паметна плоча с името й. По този начин сдружението за култура и изкуство „Лилавият лебед” ще отдаде признание и почит на българката, споделяла оперната сцена с..

публикувано на 01.12.19 в 08:00