Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българска организация в Милано беше наградена за принос в интеграцията

Българската  Асоциация за културен обмен беше отличена с приза „Интеграция - Миграция“, връчен на 16 ноември в Милано, съобщи за Радио България Ана Сотирова, председател на организацията на нашите сънародници в италианския град. Пътят, който те са избрали, за да бъде българската общност там по-видима, позната и приета е този на традициите, фолклора и културата. Доказателство за това е и празникът „Българска пролет“, проведен през месец май. Принос за успеха имат всички членове на Асоциацията и фолклорната работилница „Ритмика“, които посвещават свободното си време на българската кауза, абсолютно безвъзмездно. „Горди и щастливи сме да бъдем част от Милано. Град, който все повече отваря вратите си и търси начини да опознае различните култури, които по стечение на обстоятелствата са вече част от него. За нас наградата за принос в миграционно-интеграционния процес, като представители на континента Европа е едно голямо признание, което извоювахме с общи усилия, с много труд и упоритост! Спечелихме, защото бяхме заедно!“, пише във Фейсбук профила на организацията.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Съвет ще координира политиките за българите в чужбина

Създава се Съвет за координация на политиките за българите зад граница. Това ще е постоянно действащ консултативен орган към Министерския съвет, реши на второ четене парламентът с промени в Закона за българите, живеещи извън България. Законопроектът..

публикувано на 24.04.24 в 13:10

В Европарламента се боят от руска намеса в българските избори на 9 юни

Евродепутати се опасяват от руска намеса в предстоящите избори на 9 юни. Това е записано в проекторезолюция на Европейската народна партия за руската намеса в предстоящите евроизбори и влиянието им върху ЕС. Резолюцията ще се гласувана в пленарна..

публикувано на 24.04.24 в 11:41
Снимка: Посолство на България в Турция

"Голата истина за група Жигули" в Одрин на Дните на европейското кино

В рамките на Дните на европейското кино 2024 г. на 10 май 2024 г. от 18.00 часа в кино Cinegold в Margi AVM в Одрин ще бъде прожектиран филмът "Голата истина за група Жигули" с режисьор Виктор Божинов. Това съобщават от Генералното ни..

публикувано на 24.04.24 в 08:05