Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Самуел Финци избран за водещ на “Берлинале 2020”

Снимка: bz-berlin.de

Актьорът Самуел Финци ще води откриващата церемония и връчването на наградите на 70-ия Международен филмов фестивал в Берлин. “Много сме доволни, че Самуел Финци ще бъде домакин на юбилейното издание, тъй като неговите умения за импровизация, красноречие и енергия обещават забавен старт на фестивала”, смята изпълнителният директор Мариете Рисенбеек.

Актьорът, който е син на Ицко Финци, започва своята кариера по време на следването си и рано бива забелязан от влиятелни филмови и театрални режисьори в Европа. Изборът на българина за водещ е аргументиран с “участието му на всички големи немскоезични и множество европейски сцени както в киното, така и в телевизията”. Според прессъобщението Самуел Финци е един от най-търсените и награждавани театрални и филмови актьори в немскоезичния свят. “Като европеец за мен е огромна чест да бъда част от един от най-важните филмови фестивали в света”, заявява на свой ред българинът.

Още от категорията

Журналистът Венета Павлова – с признание от БНР

По повод 84-ата годишнина на Радио България, дългогодишният редактор в програмата Венета Павлова получи наградата „Номер 1 на Радио България“ за 2019 г. Отличието ѝ беше връчено по предложение на редколегията на Радио България. Венета Павлова..

публикувано на 21.02.20 в 16:49

Жените на Косово – във фокуса на националния празник на страната в София

Творби на пет художнички от Косово, които чрез своята сетивност и похвати пресъздават жените в тази млада държава, бяха представени в София. Събитието бе част от честването на Националния празник на страната, което посланикът на Косово у нас..

публикувано на 19.02.20 в 10:52
Паметникът на Васил Левски в Стрелча

Идеалите на Левски за народна просвета поставят здравите основи на едно българско читалище

Една от най-важните институции в живота на хората от малкото курортно градче Стрелча е неговото читалище. То е сновано през 1871 г. и е сред първите културно-просветни сдружения, които се появяват в страната ни преди Освобождението от османско иго..

публикувано на 18.02.20 в 13:12