Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Христо Пимпирев представи ново издание на своята „История на Земята“

Снимка: БГНЕС

В първите дни на новата година на книжния пазар в България излиза трето, допълнено и преработено издание на книгата История на Земята“ на проф. Христо Пимпирев. В нея българският учен и полярен изследовател проследява отделните етапи в развитието на нашата планета чрез събирани и анализирани от него материали в продължение на двайсет години. Книгата съдържа и актуална информация за глобалните промени в климата и нови данни от изследванията на българските учени на Антарктида. В това трето издание на книгата ми има непубликувани досега данни и изследвания от научните ми експедиции на всички континенти. Всичко е преплетено с моите лични впечатления и проучванията ми на земната повърхност, които са като страници на една книга. Това са земните пластове, които геологът може да разчете и да напише историята на Земята, коментира проф. Христо Пимпирев.

Още от категорията

Училище, което дава криле

За последните 17 години в България са закрити над 1000 учебни заведения. Основните училища в малките населени места често водят борба за оцеляване. В районите с преобладаващо малцинствено население слабото владеене на български език от учениците..

публикувано на 16.01.20 в 08:00

Слънчевата Микаела расте в щастлив свят въпреки едната хромозома в повече

На четири години Микаела познава всички букви, изрежда наизуст азбуката и рецитира стихотворението “Родна реч, омайна, сладка”. Според лекарите тя не би следвало да умее нищо от това. Микаела е родена със синдром на Даун. Когато дава живот..

публикувано на 15.01.20 в 12:17

Ромската Нова година съчетава в традициите си християнските празници Рождество Христово и Васильовден

Наричат Борислав Асенов поета от ромския столичен квартал „Факултета“, заради любовта му към поезията и стихосбирките, които пише на български и ромски език. Има две висши образования – туризъм и богословие. Заслуга за второто следване има жена му..

публикувано на 13.01.20 в 12:43