Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Старият градски бит на Дупница „оживява“ във виртуалното пространство

Снимка: wikipedia.org

Онлайн платформа „Градски виртуален музей“ ще разкрива стария градски бит в Дупница и района. Платформата е част от програма за трансгранично сътрудничество между гр. Дупница и  община Куманово в Северна Македония. В допълнение към виртуалния проект, в двора на известната „Околийска къща“ ще бъде изградени галерия, фондохранилище и лаборатория за съхраняване и реставриране на ценни картини и предмети. Онлайн платформата ще позволява всеки заинтересован интернет потребител да качва в нея архиви, снимки или документи за стария бит и историята на района, извадени от семейния му албум. Общият финансов ресурс по изпълнението на съвместния проект е 500 000 евро, а крайният срок за реализация е 13 юли 2021 година.

Още от категорията

Виртуалните разходки - туризъм по време на COVID-19

Все повече компании избират виртуалните турове, за да ни представят своите дейности и бизнессгради. Но многобройни туристически забележителности от България, Европа и света също могат да грабнат вниманието ни от дома – достатъчно е да въведем само..

публикувано на 26.03.20 в 10:29

Орешечката църква „Св. Георги” − чудна дестинация за поклоннически туризъм

Mакар и със скромна осанка, църквата “Св. Георги” в белоградчишкото село Орешец вече два века обгръща със светлина всеки, пристъпил прага й. От стените и купола на храма лицата на светците греят в ярки цветове, сякаш художникът е пренесъл..

публикувано на 21.03.20 в 08:15

Античната крепост Туида в Сливен „живее“ според ритъма и потребностите на съвременния човек

„На път към морето прекарахме един чудесен ден в Сливен - градът на стоте войводи. Едно от най-интересните места, които посетихме беше късноантичната и средновековна крепост Туида“ – така би започнал разказа си турист, посетил Сливен и попаднал..

публикувано на 20.03.20 в 11:44