Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Старият градски бит на Дупница „оживява“ във виртуалното пространство

Снимка: wikipedia.org

Онлайн платформа „Градски виртуален музей“ ще разкрива стария градски бит в Дупница и района. Платформата е част от програма за трансгранично сътрудничество между гр. Дупница и  община Куманово в Северна Македония. В допълнение към виртуалния проект, в двора на известната „Околийска къща“ ще бъде изградени галерия, фондохранилище и лаборатория за съхраняване и реставриране на ценни картини и предмети. Онлайн платформата ще позволява всеки заинтересован интернет потребител да качва в нея архиви, снимки или документи за стария бит и историята на района, извадени от семейния му албум. Общият финансов ресурс по изпълнението на съвместния проект е 500 000 евро, а крайният срок за реализация е 13 юли 2021 година.

Още от категорията

Клип разказва за единствената българска гора от секвои

Единствената в България гора от секвои се намира близо до с. Богослов, разказва поредният клип от инициативата на Министерството на туризма за популяризиране на малко познати места в страната.  Първите дървета са посадени през 1890 година, а семената са..

публикувано на 26.10.20 в 11:25

Българските екскурзоводи представят видео за Аладжа манастир

Октомври тихо се изнизва, а заедно с него и последните топли дни, наситени с багрите на природата. Сега е моментът да им се насладим и да изпратим сезона с незабравима екскурзия до Северното ни Черноморие. В специално видео Асоциацията на..

публикувано на 25.10.20 в 05:00

Започна есенно-зимният сезон на… морето

През изтеклата седмица Бургас посрещна първите 25 туристи от Украйна за комбинирана почивка през есенно-зимния период. По стар български обичай туристите бяха посрещнати с питка и мед, под звуците на автентични фолклорни инструменти...

публикувано на 24.10.20 в 04:55