Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Община Бургас се бори срещу мръсния въздух с масово засаждане на дървета

Снимка: burgas.bg

През 2020 година, в рамките на кампанията "Засади дърво", в Бургас ще засадят стотици фиданки като мярка срещу мръсния въздух. Част средствата за закупуването им ще бъдат осигурени с парите от увеличението на данъка за стари автомобили.

До края на април в морския град ще бъдат засадени близо 300 млади дръвчета от вида дъб, габър, амброво дърво, явор и други. Целта е през следващите четири години броят на новозасадените дървета в общината значително да се увеличи.

Още от категорията

Училище, което дава криле

За последните 17 години в България са закрити над 1000 учебни заведения. Основните училища в малките населени места често водят борба за оцеляване. В районите с преобладаващо малцинствено население слабото владеене на български език от учениците..

публикувано на 16.01.20 в 08:00

Слънчевата Микаела расте в щастлив свят въпреки едната хромозома в повече

На четири години Микаела познава всички букви, изрежда наизуст азбуката и рецитира стихотворението “Родна реч, омайна, сладка”. Според лекарите тя не би следвало да умее нищо от това. Микаела е родена със синдром на Даун. Когато дава живот..

публикувано на 15.01.20 в 12:17

Ромската Нова година съчетава в традициите си християнските празници Рождество Христово и Васильовден

Наричат Борислав Асенов поета от ромския столичен квартал „Факултета“, заради любовта му към поезията и стихосбирките, които пише на български и ромски език. Има две висши образования – туризъм и богословие. Заслуга за второто следване има жена му..

публикувано на 13.01.20 в 12:43