Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столетничка от Ловеч поддържа форма с четене на книги и решаване на кръстословици

Снимка: lovech.bg

Райна Жекова, която през есента на миналата година стана столетничка, продължава да чете, шие и решава кръстословици. Наскоро тя бе отличена от Регионалната библиотека в Ловеч като читател годината. Във връзка с кръглата годишнина тя получи и почетен медал на Общината за дългогодишната си педагогическа дейност и приноса ѝ в областта на образованието.

Райна Николова Жекова е родена на 8 септември 1919 г. в Ловеч. През 1955 г. постъпва като учител, а по-късно става директор в ловешкото училище "Васил Левски", където работи до пенсионирането си. Майка е на двама сина, има четирима внуци и трима правнуци. Правнучката Ирина живее в Брюксел, един от внуците пък е морски капитан.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Актьорът Ицко Финци на 91 – живот, който продължава да изненадва всеки ден

На 25 април е роден Ицхак Финци, част от т.нар. "златно поколение" български актьори. За своя 91-годишен земен път Ицко Финци, чертае трайна диря в българския театрален, филмов и културен живот. Роден е в София, но родът му произхожда от..

публикувано на 25.04.24 в 05:10

Разходка из шоколадовото царство на Михаела Кътева

Всяко дете мечтае да има цялото време на света, в което да играе и да се радва на купища от сладки изкушения. Едно от най-любимите, разбира се, е Негово величество Шоколадът. Първи сведения за появата му се откриват още 2000 години преди Новата ера,..

публикувано на 24.04.24 в 11:45

Цвети и нейните "щастливи" биволи от породата българска мурра

Тя е красива, стройна, млада и образована. Притежава всички качества за успешна кариера на модния подиум или в рекламния бизнес! Но избира да отглежда … биволи на село. Цветелина Недкова завършва с отличие висшето си образование в специалностите..

публикувано на 16.04.24 в 10:05