Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столетничка от Ловеч поддържа форма с четене на книги и решаване на кръстословици

Снимка: lovech.bg

Райна Жекова, която през есента на миналата година стана столетничка, продължава да чете, шие и решава кръстословици. Наскоро тя бе отличена от Регионалната библиотека в Ловеч като читател годината. Във връзка с кръглата годишнина тя получи и почетен медал на Общината за дългогодишната си педагогическа дейност и приноса ѝ в областта на образованието.

Райна Николова Жекова е родена на 8 септември 1919 г. в Ловеч. През 1955 г. постъпва като учител, а по-късно става директор в ловешкото училище "Васил Левски", където работи до пенсионирането си. Майка е на двама сина, има четирима внуци и трима правнуци. Правнучката Ирина живее в Брюксел, един от внуците пък е морски капитан.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Цвети и нейните "щастливи" биволи от породата българска мурра

Тя е красива, стройна, млада и образована. Притежава всички качества за успешна кариера на модния подиум или в рекламния бизнес! Но избира да отглежда … биволи на село. Цветелина Недкова завършва с отличие висшето си образование в специалностите..

публикувано на 16.04.24 в 10:05

Елена Арнаудова от Братислава: Словаците ценят и уважават България

Елена Арнаудова пристига в Словакия през 2004 г., когато след конкурс е избрана да оглави Българския културен институт в Братислава . В продължение на девет години тя се грижи за това българската култура да бъде представена по възможно най-добрия..

публикувано на 14.04.24 в 07:10
Шошана Барух

Бюрек със сирене, айрян и таратор – Шошана и нейната българска закусвалня в Бразилия

Casa Bulgara или Българската къща заема водещо място в кулинарните пътеводители на Сао Паоло – най-големия град в Бразилия с над 12 милиона жители. Закусвалнята съществува от близо половин век на един и същи адрес и е собственост на 75-годишната..

публикувано на 02.04.24 в 11:20