Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

“Винария 2020” очаква гости от целия континент

Снимка: БГНЕС

Втората половина на месец февруари, Пловдив ще се превърне в дестинация за винен туризъм благодарение на Международната изложба за лозарство и винарство “Винария 2020”. Очаква се в града да пристигнат около 40 хил. гости от България и Европа. По време на изложението, което ще се проведе от 19 до 23 февруари в павилионите на пловдивския панаир, ще бъде представена богата селекция от продукти на винената индустрия, както и най-новите технологии в бранша.

Колекциите на българските бутикови изби ще изкушават посетителите с изделия като мавруд, ферментирал с листенца от роза, неотлежало вино, оранжево вино, ледено вино, ракия, отлежавала 15 години. В Града на виното и деликатесите ще отвори врати още една международна изложба - “Фудтекст” ще се проведе паралелно с “Винария 2020” и ще предлага здравословни храни, висококачествени месни и млечни изделия, гурме специалитети и национални ястия.

Още от категорията

Българските региони не могат изкуствено да се развиват равномерно

В четири последователни текста Радио България фокусира вниманието върхуинвестиционните и икономическите проблеми и предимства пред българските планови райони. Движейки се по часовниковата стрелка от Северозападния, Северния централен,..

публикувано на 01.04.20 в 11:30
Опашка пред НОИ

COVID-19: Спешни мерки на правителството срещу безработицата

След два дни трудни на преговори между правителството, от една страна, и социалните партньори в лицето на синдикатите и работодателските организации, от друга, правителството прие пакет от мерки за компенсиране загубите на бизнеса от кризата с..

публикувано на 31.03.20 в 11:11

Международните товарни влакове продължават да пътуват, няма риск от пренасянето на зараза

Международните товарни превози по железен път продължават да се извършват, каза за БТА инж. Иван Личев, управител на „БДЖ – Товарни превози” ЕООД. При пресичането на границите няма риск от пренасяне на коронавируса, тъй като във влаковете не..

публикувано на 30.03.20 в 12:33