Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Инвестиции в родните черноморски летища за над 12 милиона лева през 2020 г.

Снимка: личен архив

4,9 милиона пътници посрещнаха аерогарите във Варна и Бургас през изминалата 2019 г., обслужвайки над 35 000 полета на български и чуждестранни авиокомпании. Въпреки 50% ръст на трафика от 2015 г. до 2018 г, концесионерът на двете летища „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД,  отчете 10,7% спад на пътникопотока на двата аеропорта през 2019 г. Целта през 2020 г. е отново да бъде постигнат ръст. Затова усилено се работи за популяризиране на родното Черноморие като дестинация, удовлетворяваща и най-придирчивите клиенти. И през тази година фирмата-концесионер на двете родни летища, ще участва на туристическите изложения в Лондон, Берлин и Москва, както и в множество срещи с представители на европейски и световни авиокомпании. Всяка от тях има свои критерии, по които определя дали да включи дадена дестинация, към онези, които вече предлага. Водещи критерии са интересът на хората да пътуват дотам и обратно и  туристическият потенциал в съответния регион. Важен фактор е и възможността на авиокомпанията да изпълнява регулярно полетите.

Предвидените от концесионера инвестиции за летищата във Варна и Бургас през 2020 г, ще бъдат над 12 милиона лева. Стойността им за последните 13 години пък, възлиза на над 395 милиона лева.

Още от категорията

Бизнес с човешко лице по време на COVID-19

В разразилата се безмилостна коронавирусна криза след 13 март т.г.,   българският бизнес демонстрира  солидарност и социална отговорност всеки ден . И това при положение, че е сред най-силно пострадалите от пандемията, търпи удар след удар и..

публикувано на 26.03.20 в 10:32

Неизползваните възможности на Източна България

Източна България е разделена на два планови региона, рамкирани на север от долното течение на река Дунав, Черно море на изток и южната ни съседка Турция. Кои са спецификите на Източна България – на север и на юг от Балкана? Разговорът с..

публикувано на 25.03.20 в 12:03

Продължителността на кризата ще определи и ефекта на социално-икономическите мерки

В деня, в който влезе в сила приетият от парламента в понеделник закон за извънредното положение, правителството обяви пакет от спешни социално-икономически спасителни мерки на стойност 2.3 млрд. евро. 250 млн. евро  ще отидат за..

публикувано на 25.03.20 в 10:08