Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Банско става център на екстремното кино

Снимка: banskofilmfest.com

От 20 до 22 февруари зимният курорт Банско става домакин на традиционната Кинопанорама "Snow Cinema - филми за ски и сноуборд". В програмата са включени продукции за ектремните спортове, които разкриват предизвикателствата пред волята и духа. В панорамата присъстват и теми за зимните спортове като начин на живот и планинарската култура.

В рамките на три дни, любителите на екстремното кино ще могат да се насладят безплатно на най-добрите ленти от Канада, Австрия, Аржентина, Шотландия, България, Украйна и Германия. Акцент в програмата е канадският филм "Този планински живот", който взе наградата на журито на "Банско Филм Фест 2019".

Още от категорията

Кой и как се грижи за оцеляването на творците

Тези интервюта бяха планирани, но вдъхновени от съвсем други идеи . С проф. Христо Йоцов щяхме да представим програмата, с която отбелязва своята 60-годишнина на концерт с Биг бенда на БНР (отложен), а с Владимир Кърпаров трябваше да говорим за новите..

обновено на 05.04.20 в 07:14

„Рисувай против вируса” приканва художникът Павел Митков

Пандемията от новия коронавирус променя начина ни на живот – налага се да си стоим вкъщи и да ограничим социалните си контакти. В това време от всички медийни потоци ни заливат тревожни новини, които се отразяват отрицателно на душевното здраве на..

публикувано на 27.03.20 в 10:34

Софийската опера кани публиката си онлайн

Три от най-новите заглавия в афиша си ще излъчи в третата онлайн седмица Софийската опера. В петък, 27 март, от 17.00 ч. започва "Баядерка" от Лудвиг Минкус. Записът на балетната постановка е от 18 януари 2020 г. В събота, 28 март, в 17.00 ч., е..

публикувано на 26.03.20 в 14:28