Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джаз академия в БНР

На 20 февруари от 19 часа в Първо студио на БНР е поредният концерт от поредицата „Биг бенд джаз академия“ − един от най-новите проекти на Биг бенда на БНР, започнал през януари 2019 г. „Джаз академията“ успешно изпълнява своята мисия да открива млади и талантливи музиканти, да им предоставя не само възможност за изява, но и шанс да бъдат солисти на престижния радио оркестър с диригент Антони Дончев.

Този път фокусът е върху група SoulBmoll, която през май 2019 издаде първия си албум с 10 авторски песни. В концерта младите музиканти ще представят песните от дебютния си албум, но аранжирани за биг бенд. Нека припомним, че в петдесетото юбилейно издание на конкурса на БНР за нови български песни „Пролет 2019“ една от песните на SoulBmoll − „Времето да спрем“, се нареди сред финалистите.

А още в началото на миналата година групата получи статуетка от Годишните награди на „БНР Топ 20“ за един от най-успешните сингли в класацията. Ментор на групата е Велислав Стоянов − виртуозен тромбонист и талантлив композитор, един от най-известните и търсени български музиканти. Той ще бъде и диригент на предстоящия концерт. Повече подробности четете тук.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Лъжи и истини"… Сленг представя ново видео

SLNG (Сленг) е една от групите, дали облик на съвременната българска музика в началото на новото хилядолетие. След загубата на фронтмена Дими Екимов, Сленг се завърнаха в обновен състав – вече над десет години певец в групата е Владимир Михайлов,..

публикувано на 28.03.24 в 09:45

Споделена обич и нова песен в среща на дует ШИК със софийската публика

Дует ШИК има запазено място в сърцата на почитателите на красивата музика със своите мелодични песни, много от тях превърнали се в хитове. Техен автор е Красимир Гюлмезов – утвърден композитор, аранжор, инструменталист и певец. В дует ШИК гласът му се..

публикувано на 26.03.24 в 07:15
Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски

"От тук до вечността" с Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски

"От тук до вечността" ще ни преведат певицата Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски – пианист, композитор и аранжор. Това ще се случи с помощта на Биг Бенда на БНР с диригент Антони Дончев в концерт на 21 март, от 19 ч. в Първо студио на..

публикувано на 20.03.24 в 11:05