Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Журналистът Венета Павлова – с признание от БНР

Снимка: Дарина Григорова

По повод 84-ата годишнина на Радио България, дългогодишният редактор в програмата Венета Павлова получи наградата „Номер 1 на Радио България“ за 2019 г. Отличието ѝ беше връчено по предложение на редколегията. 

Венета Павлова е позната на аудиторията с материалите си в областта на българското културно-историческо наследство. Завършила Московския държавен университет „М. В. Ломоносов“ през 1982 г., Венета започва журналистическата си кариера в Съюза на българските журналисти и във в. „Народна младеж“, а през 1984 г. постъпва на работа в дирекция „Предавания за чужбина“, редакция „Сънародници – радиочас“. От 1985 г. се премества в програма „Христо Ботев“ на БНР, където създава програми за моряците и за българските специалисти, работещи в чужбина. През 1992 г. се завръща в Радио България като автор на интервюта и статии, свързани с литературата, историята и изобразителното изкуство.

Още от категорията

Кой и как се грижи за оцеляването на творците

Тези интервюта бяха планирани, но вдъхновени от съвсем други идеи . С проф. Христо Йоцов щяхме да представим програмата, с която отбелязва своята 60-годишнина на концерт с Биг бенда на БНР (отложен), а с Владимир Кърпаров трябваше да говорим за новите..

публикувано на 03.04.20 в 14:35

„Рисувай против вируса” приканва художникът Павел Митков

Пандемията от новия коронавирус променя начина ни на живот – налага се да си стоим вкъщи и да ограничим социалните си контакти. В това време от всички медийни потоци ни заливат тревожни новини, които се отразяват отрицателно на душевното здраве на..

публикувано на 27.03.20 в 10:34

Софийската опера кани публиката си онлайн

Три от най-новите заглавия в афиша си ще излъчи в третата онлайн седмица Софийската опера. В петък, 27 март, от 17.00 ч. започва "Баядерка" от Лудвиг Минкус. Записът на балетната постановка е от 18 януари 2020 г. В събота, 28 март, в 17.00 ч., е..

публикувано на 26.03.20 в 14:28