Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българското законодателство трябва да възприеме правилата на еврозоната

Европейската комисия представи доклад Европейската централна банка (EЦБ) за напредъка на страните извън еврозоната към приемането на еврото. Заместник-председателят ѝ Валдис Домбровскис заяви, че има „насърчаващ напредък“ на някои държави. Той приветства Хърватия и България за подготовката им за присъединяване към валутния механизъм ERM II. 

Докладът на ЕЦБ, изготвян на всеки две години, заключава, че България, Полша, Унгария, Хърватия, Чехия и Швеция изпълняват изискването за публичните финанси и за дългосрочните лихвени проценти

Хърватия и Швеция изпълняват изискванията за ценова устойчивост. Но националното законодателство в нито една от посочените държави, с изключение на Хърватия, не е напълно съвместимо с правилата на еврозоната, се казва в доклада на ЕЦБ. 

Още по темата - ТУК




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Украйна домакинстват конференция, посветена на сигурността в Черно море

България и Украйна ще бъдат съвместен домакин на Втората конференция, посветена на сигурността в Черно море, в рамките на Международната Кримска платформа. Форумът е организиран от българските и от украинските министерства на външните работи и на..

публикувано на 15.04.24 в 06:00

Започва регистрацията на партии и коалиции за участие в изборите на 9 юни

От днес Централната избирателна комисия започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции, които желаят да участват в изборите на 9 юни за европейски и български парламент. Крайният срок за подаването на заявления е 24 април. В..

публикувано на 15.04.24 в 07:00
Румен Радев

Румен Радев осъди ескалацията на напрежението в Близкия изток

Президентът Румен Радев следи със загриженост развитието на конфликта в Близкия изток и осъжда ескалацията на напрежението, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Според него всички страни трябва да се въздържат от по-нататъшна употреба на..

публикувано на 14.04.24 в 14:14