Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От 19 юни в София започва фестивалът „Опера в парка“

Снимка: operasofia.bg-архив

В петък 18 юни се открива „Опера в парка“ - едно от най-интересните летни културни събития в столицата. Традиционно сцената е на открито в парка на Военна академия „Г. С. Раковски“. Единадесетото издание е посветено изцяло на детската аудитория. Първото заглавие в програмата е адаптирана версия  на „Вълшебната флейта“ от Моцарт. Следват прекрасни творби за деца от български композитори: „Трите прасенца“ от Александър Райчев, „Мечо Пух“ от Андрей Дреников, „Червената шапчица“ от Александър Владигеров и концертът-спектакъл „Веселите малчугани“. Приказните герои ще оживеят, представени от артисти и музиканти на Софийската опера и балет. Режисьор на постановките е Юлия Кръстева. Фестът продължава до 26 юли.



В рамките на програмата „Опера в парка“ през юли ще се реализира проекта „Опера в полите на Витоша“ под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова, като част от календара на културните събития на Столична община за 2020 година. На сцената на Киноцентър „Бояна“ – Римски площад ще бъдат изпълнени седем спектакъла. 

Снимки: operasofia.bg-архив, БТА



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Аз и ти" - Дует Мания

Дует Мания е тук с нова песен, този път в сътрудничество с Диян Савов - DJ Dian Solo. Даниела Петкова и Юлия Димитрова са две сестри, израснали в семейство на музиканти. От малки се насочват по пътя на музиката, като Даниела свири и на саксофон. От..

публикувано на 21.04.24 в 10:15

Песента свързва младата Виктория Асенова с автори на хитове в Италия

Когато човек открие таланта в себе си, нищо не е в състояние да го спре да се развива и да върви по пътя на мечтите. Дарба да пее и да се изявява на сцената притежава младата изпълнителка Виктория Асенова. Тя е започнала да се занимава с музика още в..

публикувано на 20.04.24 в 07:05

"Любовта" – нов сингъл от група Фанданго

Група Фанданго представя "Любовта" – нов сингъл от наскоро издадения албум "Като птиците". Това е една от последно записаните за албума песни. Автор на музиката и текста е фронтменът на Фанданго – Христо Стефанов, аранжиментът е на цялата група...

публикувано на 19.04.24 в 10:15