Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Аll inclusive, но зад витрина

5
Снимка: Дарина Григорова

Почитателите на услугата Аll inclusive могат да бъдат спокойни, защото въпреки противоепидемичните мерки, пак ще могат да се наслаждават на всички екстри в хотелите, които я предлагат по българското Черноморие. Сигурността е гарантирана и клиентите са доволни там, където поставят хората преди печалбата. Някои от хотелите и плажовете стоят празни, но не и в Приморско, любимо място на много българи. Естествено има разлика в посрещането − измерване на температура, попълване на декларации, свързани със здравословното състояние, но след настаняването всичко си идва на мястото.


„Най-важното, към което сме се насочили през този сезон, е да осигурим безопасността на нашите работници – отбелязва Цветелина Златкова, изпълнителен директор на една от големите хотелски вериги по Черноморието. − Осигурили сме им маски, ръкавици, очила. Навсякъде сме сложили плексигласови прегради, както и инструкции за превенция. В ресторантите е по същия начин. Ние работим по системата Аll inclusive. Всички наши гости се обслужват от персонала, зад плексигласовите прегради. Опитваме се да запазим качеството на услугите, каквото е било и досега. Това е най-трудното, защото за всеки един гост трябва да има по един човек, който да сервира. Засега се справяме и мисля, че постигаме добър резултат. Отделно дезинфекцираме всички стаи със специална машина след всеки гост. Всички повърхности се обработват с нанотехнология, за да не задържат патогени и нашите посетители да се чувстват още по-сигурни.“


Заетостта на обектите на веригата е 70 %, съгласно указанията на министерството на туризма.

Освен сигурността, това, което привлича туристите е сърдечният прием и качествената храна. „Ресторантът ни спечели за трета поредна година първо място за най-добро качество на храната и обслужването, в цялата верига на TUIFrance, в световен мащаб“, отбелязва Цветелина Златкова, която можете да видите да сервира наравно с останалите служители в ресторанта.


„Стараем се не само в кухните ни да вкарваме екологично чисти продукти− отбелязва тя. − Като оставим фермата за охлюви, която се наложи да направим в градината на хотела, защото се оказа, че в България няма откъде да се снабдим, опитваме се да подпомагаме местните производители. Така например жената, от която пазаруваме зеленчуците, е с огромна градина, която се намира на 10 км от хотела. Много често през сезона разхождаме и гостите ни до там, за да им покажем откъде идва това, което консумират. От друга страна подпомагаме и екипа, който работи при нас. Взимаме ги буквално от училищата, обучаваме ги, впоследствие те записват и висше образование. Даже имаме двама души, които така станаха мениджъри при нас.“

Естествено, с идването на кризата и ограниченията редовните туристи от чужбина намаляват:

„В началото на кризата, като всеки един хотелиер и ние имахме затруднения, но бързо успяхме да насочим гостите си от един обект в друг. По-трудно беше да работим с екипа, защото хората ни не бяха свикнали. Никой от тях не се беше сблъсквал досега с подобни условия. Слава Богу, и служителите, и гостите ни бяха много разбрани. Като че ли изчезна фриволното поведение. Гостите ни са изключително коректни, спазват дистанция, не се блъскат."

Що се отнася до удължаването на сезона – времето до 15-20 октомври е прекрасно, смята Цветелина Златкова. „Това е най-доброто време за плаж, морето е изключително спокойно, нито е прекалено горещо, нито е студено“, казва тя и допълва: „Най-вероятно на края на сезона ще направим доста събития, сред които сватбени мероприятия и традиционния турнир по петанк.“

А сега, когато все още няма много туристи, на плажа в Приморско е доста по-спокойно и хората се чувстват по-сигурни. Освен това, чадърите и шезлонгите са безплатни за всички.


Чуйте повече в звуковия файл.

Снимки: Дарина Григорова

Галерия

Още от категорията

174 нови случаи на коронавирус

През последното денонощие положителни проби са дали 2,9% от изследваните общо 5934 души, показват данните на Единния информационен портал. Най-много новозаразени са установени в Добрич – 27, Варна – 24, Пловдив – 22 и Благоевград – 20. Починали са 8..

публикувано на 15.08.20 в 10:04

Остават палатковите лагери на трите столични кръстовища

И днес затворени за движение остават кръстовищата на “Орлов мост”, при СУ “Св. Кл. Охридски” и в т.нар. триъгълник на властта. Движението в района на румънското посолство се осъществява нормално след блокирането му за кратко снощи от демонстриращите..

публикувано на 15.08.20 в 09:20

16-годишно момиче от България се превърна в рекламно лице на гимназия в Нидерландия

Александрина, чието семейство е от Пазарджик, но живее в Нидерландия от 20 години, беше обявена за ученичка на 2020 година. Нейна снимка, заедно с класната й ръководителка, е поставена на множество билбордове из града, както и на сайта на нейното..

публикувано на 15.08.20 в 06:30