Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът - с нов призив за оставка на правителството и главния прокурор

| обновено на 15.07.20 в 18:54
Снимка: БГНЕС

В ново обръщение към нацията държавният глава Румен Радев призова за недопускане на ескалация на напрежението по време на протестите, както и външни сили да всяват раздор сред протестиращите.

„Вече седмица хиляди българи са по площадите с искане за оставка на правителството и главния прокурор. Протестът е общонационален и обединява всички българи. Това е израз на националния консенсус антимафия, срещу срастването на медии и власт и срещу дълбоката държава“ – каза Румен Радев.

Според президента, „рестартирането на политическия процес и модернизирането на страната минава през оставка на правителството и на главния прокурор и през честни избори".

Цялото обръщение на Румен Радев можете да чуете ТУК.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код за значими валежи за 6 области на Източна България

В четвъртък , 18 април, минималните температури в страната ще са между 5 и 10°, в София 5°. Ще е облачно. Валежи сутринта ще има предимно в Източна България. Остава ветровито, с умерен, в Дунавската равнина – силен, студен северозападен вятър...

публикувано на 17.04.24 в 21:00

България днес - 17 април 2024 г.

На 17 април в „България днес“ ви срещаме с Бледар Алтерзиу – млад човек от българското национално малицнство в Албания, завършил у нас и реализиращ се бе си в общинската администрация на албанския град Елбасан. С него разговаряме за основните..

публикувано на 17.04.24 в 19:00
Калоян Гешев

Български седмокласник е трикратен шампион по скоростно смятане

Седмокласникът Калоян Гешев от столичното 125 СУ “Боян Пенев” стана трикратен шампион по скоростно смятане. Той спечели първо място на Олимпиадата по умствени изчисления, която се проведе онлайн. Калоян сърба 243 точки и така успя да отстрани..

публикувано на 17.04.24 в 17:43