Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът - с нов призив за оставка на правителството и главния прокурор

| обновено на 15.07.20 в 18:54
Снимка: БГНЕС

В ново обръщение към нацията държавният глава Румен Радев призова за недопускане на ескалация на напрежението по време на протестите, както и външни сили да всяват раздор сред протестиращите.

„Вече седмица хиляди българи са по площадите с искане за оставка на правителството и главния прокурор. Протестът е общонационален и обединява всички българи. Това е израз на националния консенсус антимафия, срещу срастването на медии и власт и срещу дълбоката държава“ – каза Румен Радев.

Според президента, „рестартирането на политическия процес и модернизирането на страната минава през оставка на правителството и на главния прокурор и през честни избори".

Цялото обръщение на Румен Радев можете да чуете ТУК.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Под 40% са желаещите да гласуват за европейски и за национален парламент

37,4% от българите биха гласували на изборите за парламент, ако те са в началото на април. 34,2 на сто биха участвали в изборите за евродепутати, сочи представително проучване на „Галъп интернешънъл болкан“, проведено по поръчка на БНТ. 3,5 на..

публикувано на 12.04.24 в 10:57

По съседски: Събития с балкански адрес

Румъния  се опитва да ограничи хазарта Румънският парламент прие закон, забраняващ залите за хазартни игри в населени места с до 15 000 жители, съобщи Digi24. Това е компромис спрямо първоначалния амбициозен проект на..

публикувано на 12.04.24 в 10:50

Три дни празници за Деня на авиацията в Авиомузея в Бургас

В Международния ден на авиацията и космонавтиката - 12 април, Авиомузеят в Бургас ще работи за посетителите с вход свободен. В музея, който се намира на Летище Бургас в квартал Сарафово, любителите на авиацията ще могат да разгледат 10 самолетни..

публикувано на 12.04.24 в 08:30