Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът - с нов призив за оставка на правителството и главния прокурор

| обновено на 15.07.20 в 18:54
Снимка: БГНЕС

В ново обръщение към нацията държавният глава Румен Радев призова за недопускане на ескалация на напрежението по време на протестите, както и външни сили да всяват раздор сред протестиращите.

„Вече седмица хиляди българи са по площадите с искане за оставка на правителството и главния прокурор. Протестът е общонационален и обединява всички българи. Това е израз на националния консенсус антимафия, срещу срастването на медии и власт и срещу дълбоката държава“ – каза Румен Радев.

Според президента, „рестартирането на политическия процес и модернизирането на страната минава през оставка на правителството и на главния прокурор и през честни избори".

Цялото обръщение на Румен Радев можете да чуете ТУК.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изложба представя 20-годишната история на България в НАТО

Изложба, отбелязваща двадесетата годишнина от членството на Република България в НАТО, ще бъде открита на 28 март в Националния военноисторически музей в София. Експозицията е озаглавена "Българската армия – 20 години част от НАТО"..

публикувано на 28.03.24 в 06:25

Жълт код за силен вятър има за 13 области в Централна и Източна България

В четвъртък минималните температури в България ще са между 7° и 12°, в София 8°. До обяд ще е има разкъсана облачност до слънчево. Над Централна и Източна България облачността ще се увеличи до значителна и ще има валежи по места. Силен южен вятър ще носи..

публикувано на 27.03.24 в 20:05

България днес – 27 март 2024 г.

В „България днес“ на 27 март разговаряме за театъра като осмисляне на житейски ценности, срещаме ви с учителя Нучи Гроздани от Албания, научаваме как се справят в българското неделно училище „Надежда“ във Франция и ви..

публикувано на 27.03.24 в 19:00