Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството и главният прокурор няма да подават оставки

Борисов, лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов и Валери Симеонов.
Снимка: БТА

Управляващата коалицията запазва своята стабилност и в този състав ще продължи да ръководи държавата до пролетта на 2021 година, когато приключва мандатът ѝ. Това е заключението, направено след заседанието на Съвета на коалицията ГЕРБ - Обединени патриоти, свикано от премиера Бойко Борисов. След преодоляването на предстоящия вот на недоверие в парламента, искан от левицата, ще бъдат обсъдени по-сериозни кадрови промени в кабинета.

Премиерът Борисов заяви, че сега не е моментът за съставяне на служебно правителство. Той подчерта, че предвид ситуацията с коронавируса "идват много тежки времена". "Като гледам лицата на протестите, не си представям държавата да се управлява от такива хора. Тя ще катастрофира моментално, защото те са управлявали, вече сме ги видели“, каза премиерът.

Подробностите вижте и чуйте ТУК.

Малко след като стана ясна позицията на управляващата коалиция, главният прокурор Иван Гешев също категорично обяви, че няма да подава оставка, както настояват президентът Румен Радов и протестиращите по улиците на столицата и по-големите градове на страната.

Иван Гешев посочи, че има спад от над 20% на битовата престъпност, а телефонните измами драстично са намалели. „Ако ме харесват, това означава, че не си върша работата, а тя е свързана с това да има правосъдие и справедливост. Тя е в интерес на българските граждани" – коментира още Гешев в сливенския град Шивачево, където се проведе специализирана операция за противодействие на битовата престъпност. 

Още от изявлението на главния прокурор, четете ТУК


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Три български региона са с най-високата смъртност в ЕС

Трите региона в ЕС с най-висок стандартизиран коефициент на смъртност през 2021 г. са в България, съобщи статистическата агенция на общността Евростат. В район Югозападен смъртността е 390 души на 100 000 жители, в Северен централен регион е..

публикувано на 27.03.24 в 09:55

В средата на седмицата ни очаква променливо, пролетно време

В сряда минималните температури в България ще са между 4° и 9°, в София 5°. Сутринта, нощните валежи в страната ще спират. Облачността ще се разкъсва до слънчево време. Максималните температури ще са между 15°- 20°, по морето 9-12°, в столицата 17°. По..

публикувано на 26.03.24 в 19:33

Започна строителството на ГКПП „Струмяни – Берово“

Реалното изпълнение на проекта за строителство на граничния пункт "Струмяни-Берово" между България и Република Северна Македония е вече в ход. Това стана ясно на информационна среща в Благоевград по стратегическия проект.  Инвестицията е на стойност..

публикувано на 26.03.24 в 19:20