Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На фона на протести - парламентът обсъди вот на недоверие към кабинета

| обновено на 20.07.20 в 17:24
Снимка: БТА

Депутатите обсъдиха петия вот на недоверие към правителството на премиера Бойко Борисов на фона на протести извън сградата на парламента. Искането на вота е на 77 народни представители от Българската социалистическа партия, заради "провала в политиката за противодействие на корупцията". 

След заседанието беше взето решение Народното събрание на гласува вота на недоверие на извънредно заседание на 21 юли. Подробностите четете ТУК

Протест под наслов „Окупация на НС. Всички вън!“ се провежда край сградата на парламента в 12-ия ден от антиправителственото недоволство в София и в други градове. Организаторите на протеста обявиха, че преминават към гражданско неподчинение и ще блокират сградите на парламента, на съдебната власт, а също - магистрали, пътища, кръстовища, гари, летища и мостове. 

Органите на реда призоваха протестите да протичат мирно, а институциите да бъдат оставени да работят.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Полезно: Как получават пенсия българи с осигурителен стаж в България и други страни в ЕС

С влизането на България в Европейския съюз на 1 януари 2007 г. се откриха много нови възможности за трудова реализация на българите в други страни-членки на ЕС. И те се възползваха. Как обаче се сумира осигурителният стаж, придобит и у нас, и в други..

публикувано на 29.03.24 в 11:25

Военни маршове и джаз за 20 години България в НАТО

Любимият на българската публика Гвардейски представителен духов оркестър, Представителният ансамбъл на въоръжените сили и Джаз-бендът на НАТО, в който участват музиканти от различни страни-членки на алианса, ще изнесат тази вечер от 18.00 часа в..

публикувано на 29.03.24 в 09:05
Пролет в Ботаническата градина в Балчик

Петък – затопляне и пролетни температури

В петък , 29 март, ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от западната четвърт. Дневните температури ще се повишават - максималните ще са между 21° и 26°, в София – около 21°. Минималните ще са между 4° и 9°,..

публикувано на 28.03.24 в 20:25