Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На фона на протести - парламентът обсъди вот на недоверие към кабинета

| обновено на 20.07.20 в 17:24
Снимка: БТА

Депутатите обсъдиха петия вот на недоверие към правителството на премиера Бойко Борисов на фона на протести извън сградата на парламента. Искането на вота е на 77 народни представители от Българската социалистическа партия, заради "провала в политиката за противодействие на корупцията". 

След заседанието беше взето решение Народното събрание на гласува вота на недоверие на извънредно заседание на 21 юли. Подробностите четете ТУК

Протест под наслов „Окупация на НС. Всички вън!“ се провежда край сградата на парламента в 12-ия ден от антиправителственото недоволство в София и в други градове. Организаторите на протеста обявиха, че преминават към гражданско неподчинение и ще блокират сградите на парламента, на съдебната власт, а също - магистрали, пътища, кръстовища, гари, летища и мостове. 

Органите на реда призоваха протестите да протичат мирно, а институциите да бъдат оставени да работят.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Приключи срокът за регистрация на партиите за изборите

Общо 23 партии и 11 коалиции са подали в Централната избирателна комисия заявления за регистрация за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и/или за народни представители. Това предаде БТА, позовавайки се на..

публикувано на 24.04.24 в 18:28

Съвет ще координира политиките за българите в чужбина

Създава се Съвет за координация на политиките за българите зад граница. Това ще е постоянно действащ консултативен орган към Министерския съвет, реши на второ четене парламентът с промени в Закона за българите, живеещи извън България. Законопроектът..

публикувано на 24.04.24 в 13:10

В Европарламента се боят от руска намеса в българските избори на 9 юни

Евродепутати се опасяват от руска намеса в предстоящите избори на 9 юни. Това е записано в проекторезолюция на Европейската народна партия за руската намеса в предстоящите евроизбори и влиянието им върху ЕС. Резолюцията ще се гласувана в пленарна..

публикувано на 24.04.24 в 11:41