Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На фона на протести - парламентът обсъди вот на недоверие към кабинета

| обновено на 20.07.20 в 17:24
Снимка: БТА

Депутатите обсъдиха петия вот на недоверие към правителството на премиера Бойко Борисов на фона на протести извън сградата на парламента. Искането на вота е на 77 народни представители от Българската социалистическа партия, заради "провала в политиката за противодействие на корупцията". 

След заседанието беше взето решение Народното събрание на гласува вота на недоверие на извънредно заседание на 21 юли. Подробностите четете ТУК

Протест под наслов „Окупация на НС. Всички вън!“ се провежда край сградата на парламента в 12-ия ден от антиправителственото недоволство в София и в други градове. Организаторите на протеста обявиха, че преминават към гражданско неподчинение и ще блокират сградите на парламента, на съдебната власт, а също - магистрали, пътища, кръстовища, гари, летища и мостове. 

Органите на реда призоваха протестите да протичат мирно, а институциите да бъдат оставени да работят.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Спасителния център на “Зелени Балкани” се излюпиха три ловни соколчета

Три ловни соколчета се излюпиха в Спасителния център на “Зелени Балкани”. Те се намират в бебешката стая, отглеждането им ще продължи седем дни, след което ще бъдат върнати на своите родители. “ Ловният сокол беше изчезнал вид в продължение на..

публикувано на 13.04.24 в 16:30

Български и румънски пилоти отбелязаха в Балчик влизането по въздух в Шенген

Около 40 малки самолета кацнаха на летището в Балчик. По този начин румънски и български пилоти отбелязаха приемането по въздух на двете държави в Шенгенското пространство. Пилотите и гостите бяха поздравени от изпълнителния директор на Летище София..

публикувано на 13.04.24 в 14:32

В петиция до столичния кмет “За Земята” настоява за свързани и безопасни велоалеи

Екологичното сдружение “За Земята” ще връчи през следващата седмица петиция на столичния кмет Васил Терзиев за обезопасени кръстовища и целогодишна поддръжка на велоалеите. Под предложенията за велосипедното придвижване в града са се подписали над 5..

публикувано на 13.04.24 в 10:38