Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пореден ден на антиправителствени протести в България

Снимка: БГНЕС

Хиляди българи изпълниха за 13-а вечер т.нар. "триъгълник на властта" в столицата. Движението по булевардите “Дондуков“ и “Цар Освободител“ беше спряно. Исканията са същите – оставка на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

След 21:00 часа антиправителственият протест прерасна в шествие, преминало покрай Съдебната палата, по булевардите "Витоша", "Патриарх Евтимий" и "Васил Левски" и достигна Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Малка група протестиращи блокира за окорло час площад „Орлов мост“, а част от демонстрантите отидоха пред сградата на БНТ, където поискаха оставката на генералния директор на медията Емил Кошлуков. Още за протеста в София – вижте ТУК

Продължават протестите срещу властта и в други градове на страната. Как преминаха те в Бургас, Ямбол, Пловдив, Хасково, Плевен, Русе, Добрич, Сливен и Стара Загора, вижте от свидетелствата на кореспондентите на БНР – ТУК

Редакция: Красимир Мартинов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 24 април 2024 г.

За силата да намерим себе си – в България или в чужбина –  говорим в "България днес" на 24 април. За ятото на белите лястовици – млади българи, които намират пристан близо до географския център на страната ни – разказва репортаж от Габрово. Мая Кефалова..

публикувано на 24.04.24 в 19:00

Празничните събития за Деня на храбростта в гарнизоните в страната

Военнослужещи от различни гарнизони на страната ще проведат празнични събития на 25, 26, 29, 30 април и 2 май по повод предстоящия 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия. Гражданите ще могат да се запознаят с техниката и..

публикувано на 24.04.24 в 18:38

Приключи срокът за регистрация на партиите за изборите

Общо 23 партии и 11 коалиции са подали в Централната избирателна комисия заявления за регистрация за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и/или за народни представители. Това предаде БТА, позовавайки се на..

публикувано на 24.04.24 в 18:28