Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Протестиращите обвиниха управляващите, че са ощетили държавата

Проф. Велислав Минеков (л.), адв. Николай Хаджигенов
Снимка: БГНЕС

Протестиращите обвиниха правителството и Антикорупционната комисия, че са ощетили държавата с 1 милиард лева, като са допуснали сделката за телекомуникационната компания БТК. В протестния палатков лагер, пред сградата на правителството, адв. Николай Хаджигенов каза, че за да се осъществи прехвърлянето на собствеността, държавните синдици на фалиралата Корпоративна търговска банка и Антикорупционната комисия са отменили запорите върху дялове на БТК в КТБ, предаде агенция БГНЕС. Според Велислав Минеков това е в полза на руската Външнотърговска банка и частни бизнесмени, свързани с управлението. Друг лидер на протестиращите, политикът Христо Иванов, заяви, че вече е сезирал прокуратурата за сделката. На 31 юли от Търговския регистър стана ясно, че групата United Group е новият собственик на БТК.

Още от категорията

Зелен летен код за цялата страна, с кратки валежи на североизток

В сряда ще е ветровито в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина. Над Западна и Централна България ще е предимно слънчево, а над Източна облачността ще е значителна. На места, главно в крайните североизточни райони, ще превали и..

публикувано на 20.07.21 в 18:45

Епидемичен взрив от Covid-19 на кораб в Бургас

Епидемичен взрив от Covid-19 на товарен кораб в пристанище Бургас е установен от здравните власти. Корабът с филипински екипаж е пристигнал от ОАЕ в акваторията на българското пристанище на 14 юли. Екипажът от 20 души е карантиниран и не е допуснат на..

публикувано на 20.07.21 в 10:43

Президентът поздрави мюсюлманите за Курбан байрама

Президентът Румен Радев поздрави българската мюсюлманска общност по повод празника Курбан байрам. Държавният глава пожела на мюсюлманите в България здраве и дни, изпълнени с искрено разбирателство, удовлетворение и успехи. Народът ни е показвал..

публикувано на 20.07.21 в 09:51