Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Властта заговори за евентуална оставка на правителството

Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Томислав Дончев допусна възможността правителството да подаде оставка в края на септември, за да има време Народното събрание да приеме закони, с които “служебното правителство да изкара зимата”. Пред Нова тв той заяви, че въпросът ще се обсъди днес на коалиционен съвет и развитието на ситуацията ще стане ясно в следващите дни. “Когато обществото е разделено, този, който е на власт, може да направи ход назад”, каза още вицепремиерът. Той подчерта, че няма да заеме поста “министър-председател”, ако Бойко Борисов се оттегли.
Томислав Дончев призна, че е водил телефонния разговор, в който премиерът си служи с нецензурни думи по адрес на президента. “Разговорът беше доста по-умерен”, коментира той, допускайки вероятността да се появят нови записи.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

МС: Няма постъпили искания за евакуация на български граждани след атаката срещу Израел

Няма непосредствена заплаха за националната сигурност на България, съобщи правителствената пресслужба. По повод иранската атака срещу Израел служебният премиер Димитър Главчев свика тази сутрин работно съвещание с участието на военния министър Атанас..

публикувано на 14.04.24 в 09:41

БСП ще работи за широко ляво обединение

Българската социалистическа партия ще покани на 1 май т.г. над 25 партии в левия спектър, както и над 20 близки по идеология граждански сдружения и неправителствени организации, съобщи лидерът Корнелия Нинова след днешния Национален съвет. “ Ще..

публикувано на 13.04.24 в 16:19
Стефан Димитров

Подготовката на изборите зад граница върви по план

От Министерството на външните работи обявиха, че получават достатъчно средства за организацията на изборите зад граница. Служебният външен министър Стефан Димитров увери, че подготовката върви по план. В МВнР е сформирана работната група..

публикувано на 11.04.24 в 18:55