Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българи протестират в различни точки на света и този уикенд

Протест №3 в Мюнхен, 6 август
Снимка: @bgprotests

Сънародниците ни зад граница и през тези два почивни дни се орагнизират за протести в различни точки от света, за да поискат оставките на българското правителство и на главния прокурор. Те се обявяват и за въвеждането на електронно гласуване. Демонстрации ще се проведат в 24 града в десет страни, научи "Радио България" от българи, живеещи в чужбина. 

В Германия са организирани протести в Берлин, Кьолн, Манхайм, Мюнхен и Хамбург. 

Във Великобритания ще излязат българите в Лондон, Оксфорд и Бирмингам. Ще се протестира също така в столиците на Франция, Чехия, Норвегия и Нидерландия

В Съединените щати са предвидени демонстрации в Бостън, Ню Йорк и Чикаго, в Канада – във Ванкувър, Торонто и Монреал, в Австралия - в Сидни, Пърт, Аделаида, Мелбърн и Бризбейн, а в Нова Зеландия – в Окланд.

С протеста си миналия уикенд стотици българи, живеещи извън пределите на родината, подкрепиха сънародниците си, които вече месец излизат на площадите у нас. Зад граница се подготвят и писма, с които дипломатическите мисии да бъдат запознати с исканията на недоволните от властта, както и общ протест пред седалището на Европейската комисия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Капачки за бъдеще" с пролетна акция за закупуване на апаратура за детски и неонатологични отделения

Инициативата за събиране на пластмасови капачки, известна като "Капачки за бъдеще" продължава да генерира положителна енергия. Вече няколко години тя показва как един отпадъчен продукт, като пластмасовите капачки от бутилки може да се превърне в..

публикувано на 21.04.24 в 08:25
Българският патриарх Неофит

Заупокойна света литургия по повод 40 дни от смъртта на патриарх Неофит

Днес се навършват 40 дни от смъртта на българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, съобщиха от Българската патриаршия. По този повод от 9,00 ч. в столичния митрополитски катедрален храм “Света великомъченица Неделя” ще бъде отслужена..

публикувано на 21.04.24 в 06:00

Дъждовна и хладна неделя

През нощта облачността ще бъде значителна, на отделни места, главно в Югозападна България, ще вали дъжд. Минималните температури ще бъдат предимно между 3° и 8°, в София – около 5°. Утре преди обед ще започне да се развива купеста и..

публикувано на 20.04.24 в 18:30