Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Политолог: протестът няма да отшуми

Снимка: БГНЕС


Акцията на прокуратурата в президенството и дебаркирането на Христо Иванов на „Росенец“, дали начало на протестите, са само клечката, запалила искрата на натрупаното през годините недоволство. Това каза в интервю за БНР, политологът и преподавател в Нов български университет Христо Панчугов.

Той отчете като успех на протеста връщането на усещането на българските граждани, че могат да контролират и променят българската политика, стига да поискат. Затова, по думите му, протестът няма да отшуми, а отлагането на оставката е тактическо съображение до подходящия момент за провеждане на следващите избори. Според него, премиерът Бойко Борисов плаща в момента цената на образа, който е изградил през последните години,  че изпълнява политическите поръчки на един или друг частен интерес в България.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Есен във Видин

В събота – чудно време, само за разходки

В събота , 28 септември, ще е слънчево, като в сутрешните часове ще има мъгли над Източна България. Минималните температури ще са между 11 и 16°, в София 12°. Максималните ще дотигат 29 – 34°, в столицата ще е 30°.  По Черноморието  ще е..

публикувано на 27.09.24 в 19:45

България днес - 27 септември 2024 г.

В Световния ден на туризма пътуваме – в пространството, във времето и в спомените. "България днес" ни отвежда из улиците на древна Сердика и дворцовия комплекс на Константин Велики, за да разберем как са се  чувствали хората, които..

публикувано на 27.09.24 в 19:00

До 5 октомври ЦИК трябва да определи местата за избирателни секции в чужбина

При старта днес на предизборната кампания за предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври, служебният премиер Димитър Главчев отчете, че продължават усилията на изпълнителната власт да се елиминира изкривяването на вота на хората...

публикувано на 27.09.24 в 15:53