Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И медицинските сестри излизат на палатки

Снимка: БГНЕС

Медицински сестри от различни части на страната ще излязат утре на безсрочен протест и ще изградят палатков лагер пред Министерството на здравеопазването.

“Властимащите абсолютно неглижират медицинските специалисти”, коментира Мая Илиева, председател на Синдиката на българските медицински специалисти. Тя обясни, че по Националния рамков договор страна са само лекари и медицинските специалисти отново са изключени.

“Институциите неглижират злоупотребите и нарушаването на правилата в системата”, каза още медицинската сестра. По думите й, никой не обръща внимание на това, че медицинските специалисти не са почивали от дълго време, че са преуморени, че няма кой да работи.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

МВнР препоръчва на гражданите да не пътуват до Израел

Пътуванията до Израел и пребиваването в страната да бъдат предприемани единствено при случаи на неотложност. Това съветват от Министерството на външните работи на интернет страницата си. Всички граждани, пристигащи и напускащи Израел чрез летище..

публикувано на 29.09.24 в 14:38

В Сърбия арестуваха един от най-големите наши контрабандисти

Никола Николов - Паскал, смятан за един от най-големите контрабандисти, е арестуван в Сърбия при съвместна акция на българските и сръбските специални служби. Шефката на Агенция “Митници” е задържана за 72 часа Съдът остави в ареста..

публикувано на 29.09.24 в 10:53

Около милион чуждестранни туристи са посетили български музеи през м.г.

988 хил. чуждестранни туристи са разгледали експонатните сбирки в българските музеи през 2023 г., показват данните на Националния статистически институт. Това е увеличение с 56,4% спрямо предходната година, каза зам.-министърът на туризма Павлин..

публикувано на 29.09.24 в 09:04