Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Компютри и безплатeн интернет за деца и младежи в неравностойно положение

Снимка: Ани Петрова

Близо 1800 деца и младежи в страната ще получат компютри, лаптопи, таблети, рутери и безплатен интернет, за да могат да се включат в дистанционно обучение, ако училищата им използват такова. На общините доставчици на услугите са предоставени близо 823 000 лв. Средствата са осигурени от фонд „Социална закрила“ (ФСЗ) на Министерството на труда и социалната политика и са предназначени за деца и младежи в неравностойно положение. 

Целта на програмата е да осигури непрекъснат образователен процес на най-уязвимите обществени групи при преодоляването на кризата с Covid-19. С подкрепата ще се повишат и шансовете им за преминаване в следваща форма на обучение, професионална квалификация и реализацията им на пазара на труда.

Припомняме, че в края на пролетта Агенцията за социално подпомагане и ФСЗ раздадоха 261 таблети, дарени или закупени със средства на благодетели. Устройствата бяха за социално слаби ученици от областите Видин, Враца, Монтана, Кюстендил, Севлиево, Габрово, Ловеч, Дупница и Смолян.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код за силен вятър има за 13 области в Централна и Източна България

В четвъртък минималните температури в България ще са между 7° и 12°, в София 8°. До обяд ще е има разкъсана облачност до слънчево. Над Централна и Източна България облачността ще се увеличи до значителна и ще има валежи по места. Силен южен вятър ще носи..

публикувано на 27.03.24 в 20:05

Правителството определи авиопревозвачите за полети до Китай

Правителството назначи три български авиокомпании за превозвачи по международните въздушни линии между България и Китай. Авиокомпания "Компас Карго Еърлайнс" ще осъществява редовни товарни полети по линиите София-Шанхай-София, София-Джънджоу-София и..

публикувано на 27.03.24 в 16:41

Българите се тревожат за по-важни проблеми от политическата криза

Сред водещите проблеми на българите не са престъпността, имиграцията, жилищата, околната среда и климатичните промени, сочи представително проучване на Евробарометър от февруари 2024 г. За 2/3 от запитаните най-важните проблеми са „безработицата“ – 39% и..

публикувано на 27.03.24 в 15:23